Vad bör jag veta om Österrike?

Österrike är ett litet land i Centraleuropa. Den omfattar 32. 400 kvadrat miles (83. 900 kvadratkilometer), vilket gör det lite större än staten Maine. Det gränsar till Tjeckien, Tyskland, Ungern, Italien, Liechtenstein, Slovakien, Slovenien och Schweiz. Regionen som nu Österrike har varit bebodd i tusentals år av olika stammar. Den mark som ockuperades i stor utsträckning av kelter, och styrdes senare av romarna. Slaverna tog sig in i området under den 7: e århundradet, och bayrare trängde in under den 8: e århundradet. Karl den store erövrade området i slutet av 8: e århundradet, så småningom förlora kontrollen till magyarerna i början 10th århundradet.

Otto den store, den första tysk-romersk kejsare, återtog landar i mitten av-10-talet. Under de närmaste århundradena att marken skulle i stor utsträckning utvecklas och avvecklas, med befästa städer och stora kyrkor och kloster byggdes. I mitten gjordes 12-talet Österrike ett hertigdöme inom Tysk-romerska riket. Den Babenberg dynastin kontrollerade området under större delen av denna tid, till dess att dö ut och så småningom ersättas av habsburgarna i slutet av 13-talet.

habsburgarna fortsatte med att förvärva fler företag att lägga till sina hertigdömet under de närmaste århundradena, och att konsolidera sina dynastiska makten. Vid utgången av det 15-talet, främst genom äktenskap, hade habsburgarna förvärvat kontroll över Spanien och dess olika innehav. I 16 och 17-talen fortsatte Habsburg kraft att växa, och därmed makten i Österrike. Från 16th century på nästan varje tysk-romerske kejsaren skulle vara en Habsburg. I början 18th century habsburgarna förlorat kontrollen över Spanien under kriget spanska tronföljden, men fick ett antal andra anläggningar i Europa, inklusive stora delar av Belgien, samt Österrikiska Nederländerna. Österrike har bibehållit sin makt under resten av 18th century, trots en tumultartad arv och öka krig med ett antal andra europeiska makter och Preussen.

Efter ett flertal nederlag i händerna på Napoleon, kollapsade Heliga romerska riket så småningom i början 19th century, lämnar habsburgarna som kejsare av Österrike ensamt. I mitten-19th century, efter en period av relativ despotism, började Österrike att liberalisera. I slutet av-19-talet ett försvagat Österrike gick samman med Ungern för att bilda det österrikisk-ungerska imperiet, som fortsatte att genomföra liberal politik som skapar ett parlament och Bill of Rights. När ärkehertig Franz Ferdinand, en Habsburg, mördades av en serbisk nationalist, spiral händelser utom kontroll och ledde så småningom till första världskriget centralmakten, inklusive det österrikisk-ungerska imperiet, blev besegrade till slut , och riket upplöstes. Österrike reformerade som tyska Österrike, och den nya staten hade rätt bra i efterdyningarna av kriget i förhållande till både Ungern och Tyskland.

Österrike började flytta drastiskt mot fascismen i 1930 och annekterades slutligen av Nazityskland. I slutet av kriget Österrike ockuperades av de allierade styrkorna, och delade på ett liknande sätt som i Tyskland. Österrike under denna period drev demokratiska metoder, och flyttade till självständighet under nästa årtionde. År 1955 var landet beviljades självständighet igen. Efter självständigheten Österrike har vistats demokratisk och sköt ett antal liberala reformer, medlemskap i Europeiska unionen 1995.

Österrike är en utmärkt destination för turister under hela året. Skidåkning i Alperna på vintern är en av landets premiär attraktioner, och drar besökare från hela Europa och annorstädes. Wien är en fantastisk stad, fylld av kultur och historia, med musik och konst scen som har få kamrater. Naturområden som Eisriesenwelt Caves, den största is grottorna i världen, eller tre nivåer Krimml Falls, spetsa upplevelsen.

Flyg anländer dagligen i Wien från städer över hela världen. Bussresor kan också anslutas Österrike med resten av Europa, och är mycket billigare. Tåg ansluta landet till punkter utanför också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.