Vad bör jag veta om Monaco?

Furstendömet Monaco ligger nära Italien, längs Medelhavet. Den är placerad inom cirka 11 miles (17,7 kilometer) i Nice. Tre sidor av det gränsar till Frankrike. Den omfattar bara 485 hektar och är nästan den minsta självständiga staten i världen. Det är andra i detta avseende endast Vatikanstaten.

Monaco karaktäriseras som en smal landremsa, och dess högsta punkten finns i ca 460 fot (142 meter). Det är känt för att ha en lång strand, liksom branta klippor. Dess kustlinje är endast 2,5 miles (4,02 km) lång. Ofta de nya till Monaco bli förvirrad av prat om staten mot staden Monaco. Men de två är faktiskt samma som Monaco har bara en kommun.

Tidigare hade Monaco tre kommuner. Det första fanns Monaco, som sträckte sig till Medelhavet och kallades ofta Rock of Monaco. Därefter fanns Monte Carlo, som var den primära platsen för ålderdomshem och turistområden. Slutligen låg La Condamine i nordväst och var hem till hamnområdet. 1917 slogs kommunerna till en. Det blev varje kommun en vårdavdelning. Förutom de inledande tre avdelningar, Monaco gav upphov till ytterligare sju avdelningar med tiden. De är Fontvieille, Moneghetti, Larvotto, La Rousse /Saint Roman, Saint Michel, La Colle och Les Révoires. Så småningom får nya avdelningar läggas till. Monacos regering är en konstitutionell monarki och har varit sedan 1911. Suveräna av Monaco har status som statsöverhuvud.

Ekonomin i Monaco i första hand av turismen. Folk reser från hela världen för att besöka sitt kasino. De besöker även den självständiga staten att njuta av dess klimat, eftersom det kan ståta med en i genomsnitt 300 soldagar per år. Klimatet är ganska mild, med vintertemperaturer på mellan 48 till 50 grader Fahrenheit (8,8 till 10 grader Celsius). Somrarna tenderar att sväva på 80-talet, med perioder av mycket höga temperaturer i juli och augusti.

På vintern är dagarna brukar vara fylld med sol medan nätter är svalare. Samma sak gäller på sommaren, när havsbris hjälpa till att kyla ner sommarens värme. Många turister väljer att besöka i höst, vilket anses vara en av den självständiga staten mest attraktiva tider. Medeltemperaturen på 60 och 70 på hösten, och folk kan fortfarande hittas på stränderna även i oktober.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.