Vad bör jag veta om Luxemburg?

Luxemburg är ett litet land i Västeuropa. Det täcker bara en 1. 000 kvadrat miles (2. 500 kvadratkilometer), vilket gör det mindre än delstaten Rhode Island. Det gränsar till Belgien, Frankrike och Tyskland.

Luxemburg är en kvarleva från en period i Europas historia då många mindre stater fanns, innan de stora nationalstaterna bildades över stora delar av kontinenten. Luxemburg tillhörde många olika människor, inklusive habsburgarna, Bourgogne, bourbonerna, Frankrike, Preussen och Nederländerna. Luxemburg utropade självständighet först efter Napoleons nederlag 1815, även om det fortfarande ifrågasatta av olika befogenheter. Så småningom Luxemburg blev en del av Tyska förbundet och var i union med Nederländerna, innan en stor bit av sin mark går till Belgien efter den belgiska revolutionen.

År 1839 Luxemburg igen förklarade sig självständigt, att proklamera det igen 1867, och återigen 1890. Självständighetsförklaringen 1890, efter kungens död i Nederländerna och passagen av suveränitet till sin dotter-som enligt luxemburgsk lag inte kunde bli kung-äntligen skild Luxemburg helt från Nederländerna.

Luxemburg var en av de grundande medlemmarna av FN, Nato och EU. Trots ett otroligt litet land, Luxemburg har en relativt stark BNP och RTL media som driver från Luxemburg är den största TV-och radio-företag i Europa. På grund av sin lilla befolkning och starka bank-och finansmarknaderna har Luxemburg skillnaden av att ha den högsta BNP per capita i hela världen: mer än $ 90,000 US dollar (USD) per person.

Luxemburg fortsätter att verka under överinseende av en konstitutionell monarki, och är tekniskt ett storfurstendöme-den enda kvar suveräna Storhertigdömet i världen. Det är den stora europeiska traditioner och historiska lämningar att dra mest folk till Luxemburg-den nationella motto är Mir welle bleiwe wat mir sinn , bokstavligen "Vi vill förbli vad vi är," och denna filosofi definitivt påverkar det sätt landet presenterar sig.

Historiska byar runt om på landsbygden, med grönskande dalgångar genomkorsas av porlande floder med natursköna broar. Det är den typ av sagan om många människor förknippar med Västeuropa, och för dem som vill fördjupa sig i denna typ av miljö, är Luxemburg ideal. Tusen år gamla slott, till exempel Chateau de Bourscheid, finns i hela landet, och museer finns i överflöd. Bekvämligheter i landet är inte särskilt billiga, men de är av genomgående hög kvalitet.

Luxemburg är lätt att nå landvägen från något av grannländerna, och flyger direkt till Findel flygplatsen från de flesta större europeiska städer och platser i USA .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.