Vad bör jag veta om Kiribati?

Kiribati är en liten ö-nation i Stilla havet. Den omfattar 280 kvadrat miles (726 kvadratkilometer), vilket gör det ungefär fyra gånger större än Washington, DC. Nationen består av 33 atoller, utspritt över mer än en miljon kvadrat miles (mer än tre miljoner kvadratkilometer). Historiskt Kiribati också kallas Gilbert Islands, med namnet Kiribati kommer från lokala uttalet av Gilbert.

Kiribati avgjordes först i 1: a årtusendet f. Kr. av mikronesiska grupper. De följande århundradena öarna skulle besegras av Tonganerna, den Samoans och fijianerna, lägga till element av både Melanesian och polynesiska kulturer till sitt arv.

Öarna sågs första gången av européer någon gång i det 16th århundradet, men intresset var minimalt för de kommande två århundradena. I det 18th århundradet européer började använda öarna som baser för valfångst och handel, och blev så småningom till britterna som ett protektorat. I början av 20th Century British gick Kiribati med ett antal andra öar grupper för att bilda den brittiska västra Oceanien, där det ges som en koloni. Under andra världskriget öarna Kiribati var ett viktigt slagfält i Stillahavskriget mellan Förenta staterna och Japan.

Början på 1960-talet det brittiska började röra Kiribati, tillsammans med andra Pacific innehav, mot självständighet. En självständighet beviljades till öarna, och västra Oceanien unionen upplöstes 1971. 1975 en grupp öar som hade varit en del av Kiribati avskildes och förklarade sig självständigt som Tuvalu. Under 1977 öar uppnått självstyre, och 1979 Kiribati förklarades vara en självständig nation.

Kiribati fortsatte med att utveckla ett fredligt, och dess ekonomi fortsätter att växa. De första åren präglades unikt genom att låta de yngsta vald ordförande i en samväldet Ieremia Tabai, som var 29 år gammal när valda. Under senare år har ön Banaba har lämnat bud för att utträda ur Kiribati, och att bli en Fidjianska protektorat. Kiribatis Regeringen har svarat på denna önskan genom att ge Banaba vissa eftergifter, inklusive återvändande statlig mark på ön och ge Banaba en representant i den lagstiftande församlingen.

Kiribati är en av de mest avlägsna ö paradis kvar i världen, och för dem som vill komma iväg och njuta av solen på orörda stränder utan trassel med skaror av turister är det perfekt. Infrastrukturen Här speglar bristen på turist horder, så att besökarna ibland får finna sig grovbearbetningen det lite, men det är mer än kompenseras av den vackra platsen. Det finns inga särskilda sevärdheter på Kiribati, bara bra stränder, stora korallrev och atoller som sticker ut över de andra. Människorna här är vänliga, öppna och djupt religiös, och för dem som erbjuder dem för de går ut i deras sätt att säkerställa ett oförglömligt besök.

Flyg komma in Tarawa regelbundet från både Hawaii och Fiji. Det finns inga regelbundna fartygstransporter till eller från Kiribati, men båtarna ofta angöra hamn här, och spände en tur från en närbelägen ö Oftast går med lite know-how.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.