Vad bör jag veta om Kap Verde?

Republiken Kap Verde, även känd som Kap Verde Kap Verde, ligger på ett litet antal öar i Atlanten, utanför västra Afrikas kust. Öarna upptäcktes först, och sedan avvecklas, av den portugisiska i femtonde århundradet. Seglare använde öarna som ett tillhandahållande punkt, och ett nav för handel. Öarna var avgörande för den transatlantiska slavhandeln och speglar fortfarande sina rötter i både Afrika och portugisiska kulturer.

Öarna omfattar endast 2. 506 kvadrat miles (4. 033 kvadratkilometer) och lider av svår torka. Kap Verde har minimala resurser, och står inför uppgiften att försöka skydda ett antal hotade arter finns någon annanstans i världen. Jordbruket är begränsad till endast fyra av Kap Verdes tio största öarna. Kap Verde arbetar för att ingå i EU och samarbetar med Portugal för att förbättra sin ekonomiska situation. Ekonomin är bättre i Kap Verde, år 2007 upphävde FN landet från sin lista över de minst utvecklade länderna.

Regeringen för Kap Verde hoppas att bättre utnyttja nationens möjligheter till fiske, men för närvarande Cape Verde måste importera mer än 80 procent av sin mat, och är tvungen att köra ett extremt högt handelsunderskott. Regeringen har också fäst sina förhoppningar om turism och utveckling av den privata sektorn.

Mer Cape Verdeans bor utanför landet än inom den. Den nuvarande befolkningen i Kap Verde är ungefär 400. 000 och fortsätter att minska. Det finns uppskattningsvis 500. 000 invandrare från Kap Verde i USA ensam, och Portugal och Angola har också ett stort antal Cape Verdeans. Den höga invandringen är i allmänhet bero på svårigheter och brist på ekonomiska möjligheter.

Kap Verde är känd som en av Afrikas mest stabila regeringar. Landet förklarades självständigt från Portugal 1975 och har haft regelbundna, planerade val sedan den punkten. Regeringen är löst baserad på Portugals system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.