Vad bör jag veta om Japan?

Japan är en stor ö nation i västra Stilla havet. Det omfattar 145. 900 square miles (377. 900 kvadratkilometer), vilket gör det lite mindre än delstaten Kalifornien. Det är över havet från Kina, Korea och Ryssland. När exakt började människor att bosätta Japan är en fråga om en viss debatt. De flesta är överens om att människor bodde i Japan så långt tillbaka som 35. 000 f Kr, medan vissa trycka tillbaka betydligt längre än så, vissa så långt som 100. 000 BCE. Första stillasittande kultur som började visa egenskaper civilisationens verkade omkring 14. 000 f. Kr. , tillsammans med keramik och andra tecken på en relativt avancerad kultur. Oavsett om ättlingar till dessa människor, så kallade Jomon, kvar i Japan är också öppet för debatt, även om vissa hävdar att den inhemska Ainu är deras ättlingar. Cirka 300 f Kr en ny tillströmning av människor till ön . De förde med sig många nya tekniker, bland annat brons-och järn-arbete, vävning och ris jordbruk. Dessa människor gick samman i stammar, och började dyka upp i den skriftliga dokumentationen av den kinesiska strax efter millennieskiftet.

För de närmaste århundradena Japan förblev en ganska decentraliserad region med små stammar ibland bildar större riken, så småningom i riktning mot ökad centralisering. Den Yamoto domstolen har sitt ursprung i denna tidiga period, från ca 300 AD till 700 AD. Denna period såg också införandet av nya jordbruksmetoder, interaktion med fastlandet Korea, en systematisk integrering av lagar och införandet av buddhismen. av 8: e århundradet Japan hade blivit en tämligen centraliserad stat, byggd på Kinesiska Imperial modell. Den japanska staten fortsatte under de närmaste århundradena, så småningom växer bort från Kina och skapa en egen stark kulturell identitet. Nära slutet av 12-talet kraften i det brittiska systemet började minska, och i dess ställe uppstod ett feodalt system baserat på samurai klaner, mäktiga familjer och Shogun leder dem. Militarisering av Japan visat sig vara användbart, eftersom det hjälpte till att avvärja mongoliska inkräktare i den 13-talet. I mitten-16th century de första européerna, de portugisiska, tagit kontakt med Japan. Inom ett årtionde handlare hade kommit från inte bara Portugal, men även England, Nederländerna och Spanien. Kristendomen kom också i kraft, med Dominikanska, Franciscan och jesuit missionärer som kommer att predika i tro. Förutom kristendomen, förde européerna också kanoner, intensifiering av strider mellan rivaliserande klaner drastiskt. I slutet av 16th century Japan var enade äntligen igen, denna gång under en militär ledare. Med den nyfunna makt och vapen, Japan korsade havet och invaderade fastlandet Korea och Kina, med ambitioner att driva det så långt västerut som Indien. Dessa kampanjer misslyckades dock, och den japanska drog. med spridning av kristendomen och västerländska värden började shogunatet att oroa sig för japanska lojalitet till Japan. Detta ledde till en massiv kampanj mot västerländska idéer, och ett eventuellt avslutande av landet till största delen av handeln och hemsökelse. Denna period av avskildhet skulle pågå i två århundraden, fram till 1853, då en amerikansk Commodore tvingade japanerna att öppna sina hamnar för västra handel, under hot om våld. Kejsaren var återkom till makten tio år senare, och handeln med väst infördes fullt.

Japan började en aggressiv expansionspolitik kampanj under första världskriget, med kampen mot Tyskland som en förevändning för att beslagta mark i Stilla havet, och utöka sitt inflytande i hela Asien. Japan fortsatte sin kampanj genom att ta del av Kina 1931, och fortsätter att ta mark på fastlandet. År 1940 Japan gick världskriget på sidan av axelmakterna. Efter en total frysning av japanska tillgångar i USA anföll japanska slutligen den amerikanska basen på Pearl Harbor, inleds ett krig i Stilla havet som varade i flera år, innan de avslutades i kapitulation 1945.

Under de närmaste decennierna Japan skulle bygga förvånansvärt snabbt att bygga en industrisektor som rivaled att alla i världen. Incredible innovation och fokus på utveckling ledde till Japan blir en ekonomisk supermakt på mycket kort tid. Även om ekonomin har sedan svalnat, Japan fortsätter att vara en av de dominerande aktörerna på den internationella marknaden.

Japan är en fantastisk plats att besöka, full av historia och ett kulturellt djup som är svårt att hitta någon annanstans . Besökare bör dock känna till att landet kan bli mycket dyrt för turister, med boende och måltider är några av de dyraste i världen. För dem med resurser, är det dock väl värt det. Från den oförglömliga toppen av berget Fuji, till hundratals tempel och trädgårdar i Kyoto, till nästan 1500 kvadratkilometer (2400 kvadratkilometer) Daisetsuzan nationalpark, Japan erbjuder mer än nog skönhet för en livstid.

Flyg anländer flera gånger varje dag i Tokyo från alla större flygplatser i världen. Ytterligare flygningar fram till ett antal andra flygplatser, inklusive Osaka och Kyoto. För dem som reser in från Asien, resa med båt är också möjligt, särskilt från Sydkorea.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.