Vad bör jag veta om Irland?

Irland, "Emerald Isle", är ett land av skönhet och mystik. Den har en orolig och turbulent historia som har birthed musik, konst, dans och litteratur. Över 35 miljoner amerikaner har rapporterat irländsk härkomst, och irländsk polis på gatorna i New York är en kulturell ikon på båda sidor av Atlanten.

Irland är en ö gränsar i öster av Irländska sjön och i väster av den kalla Nordatlanten. Den har en havsklimat med få extrem värme eller kyla, och detta, tillsammans med täta nederbörd, ger ön den lummiga grönska som myntade "Emerald Isle" öknamnet. har Kelterna bott i Sverige i över 2000 år, och själva ön posterna människoboning tillbaka till 8000 f. Kr. Denna långa historia betyder Irland har en fantastisk arkeologiska rekord i torv jord. Kelterna styrde Sverige som ett land skilda kungariken till kung Henry II av England beslutade Irland såg ut som en stor vinst för att stärka sitt rike. År 1171 skickade han trupper för att underkuva de irländska och berättade att han nu skulle vara deras överordnade.

Engelsk regel aldrig fick sitta bra med den irländska, och diverse skärmytslingar, uppror och uppror var vanliga i de följande århundradena. Den protestantiska reformationen inte riktigt når Irlands kuster och som ett resultat av över 600. 000 irländska medborgare dog när Oliver Cromwell erövrade ön.

Irland är fortfarande främst romersk-katolska och turister kan se gamla kyrkor och kors utspridda över landskapet. Nu när skärmytslingar mellan de brittiska och den irländska republikanska armén har upphört, även Nordirland är den del fortfarande under det brittiska styret, ett säkert område att besöka.

Irland har en hög levnadsstandard och detta har gjorde den lilla ön attraktiv för invandrare. Irland har också en god ekonomi, stärkt av turismen. Folk älskar att åka till Irland. Det är fortfarande en stor del av landsbygden land och behåller sin charm och känsla av identitet. Engelska talare kommer förstås där, och folk i allmänhet är vänliga och välkomnande för besökare. Den gröna ön har många sevärdheter för turister, inklusive den berömda Blarney Castle i County Cork. Många slott är öppna för turer, och de små byarna fortfarande har sin marknad dagar när bönderna driva sin boskap genom torget. Turister kan också cykla eller vandra över land och fiske är alltid bra. Vissa ställen erbjuder matlagningskurser och golf är också populärt. Dublin och Belfast är livliga storstäder, och Irland är med internationell gateway flygplatserna i Dublin och Shannon. Körning är till vänster, som i Storbritannien, och USA-medborgare kommer att behöva ett giltigt pass för att resa in i landet.

Webbplatsen www. discoverireland. com har en mängd information om besök i Irland, med sevärdheter, boende och idéer om saker att göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.