Vad bör jag veta om Hongkong?

Hongkong är en särskild administrativ region i Kina, belägen i Sydkinesiska havet. Regionen omfattar 426 kvadrat miles (1104 kvadratkilometer), vilket gör det ungefär en tredjedel så stora som Rhode Island. Även om många människor tänker på Hong Kong som en enda ö, omfattar det område faktiskt mer än två hundra små öar, så småningom ansluta till fastlandet över en flod. Huvudön är dock, Hong Kong Island, bidra till att förklara några av förvirring. Den andra stora ön Lantau Island, och de nya områdena och Kowloon Peninsula utgör huvuddelen av resten av regionen.

Hong Kong har varit bebodd i tusentals år, med början Che folk lösa marken tidigt. Under den period de krigande staterna i Kina, invandrade Yuet folk från norr och våld assimilerat Che folket. Under tiden som Qin-dynastin i 3: e århundradet f. Kr. , gjordes Hongkong en del av enhetliga kejserliga Kina. under Handynastin i 10: e århundradet regionen växte i ekonomisk betydelse på grund av lokala pärla industrin. När mongolerna invaderade Kina, såg Hong Kong en stor inströmning av flyktingar från det kinesiska fastlandet, vilket skapar en befolkning bom och ytterligare utöka den redan starka ekonomi som byggts runt Hongkong som maritim handel hamn. På 19th century, Storbritannien, står inför ett växande handelsunderskott med Kina på grund av den brittiska aptit för te, utökat sin försäljning av opium till Kina dramatiskt. Regeringspartiet Qindynastins godkänts, och förbjöd försäljningen av opium. Britain drivit frågan genom att förklara krig, och ockuperade Hong Kong Island med 1831. År 1960, efter en andra opiumkriget fick Storbritanniens Stenhuggarmästare's Island, och en bit av Kowloon Peninsula. Slutligen, 1898, förhandlade Storbritannien ett 99-åriga hyresavtalet för resterande mark.

Britterna vill kontrollera Hong Kong fram till andra världskriget, då japanerna skulle gripa territorium och höll den fram till slutet av kriget. Strax efter kriget ledde deklaration av kommunistiska Kina till en ny våg av flyktingar till brittiska Hongkong. Som Kina fortsatte att bedriva en isolationistisk hållning under kommunisttiden blev Hongkong en viktig förbindelse mellan väst och fastlandet, och en av de få möjligheter för bra för att komma till och från Kina.

Hongkong fortsatte att utvecklas som ett ekonomiskt centrum, utfasning industrin och inriktning på finansiella tjänster och banktjänster. Under 1980-talet det brittiska och kinesiska förhandlat fram ett avtal som innebär att hela regionen Hongkong, inte bara det område som hyrts av britterna skulle överlämnas vara över för den kinesiska 1997. I gengäld skulle den kinesiska regeringen hantera Hongkong som en särskild administrativ region, vilket ger en stor självständighet, och lämnar sina institutioner i stort sett oförändrade i ytterligare minst 50 år.

År 1997, makt Hong kong överfördes från britterna till Kina smidigt. Sedan dess har regionen fortsatt att styras på ungefär samma sätt som förut, och ekonomin, om än i något långsammare av den asiatiska finanskrisen, fortsatt stark.

Hong Kong är utan tvekan en stad, och besökare som förväntar sig att hitta lugnet och friska luften kommer att bli besvikna. För en stad, är det dock ganska anmärkningsvärt. Det vilar en stämning av effektivitet om allt som gör att det känns väldigt modernt och i ständig rörelse av viktiga människor håller på med sina viktiga affärsprocesser kan vara ganska spännande. Webbplatser som klostret 10. 000 buddhor kan erbjuda turisterna en del underhållning, så kan många museer, teatrar och orkestrar, men i slutändan glädjen i Hong Kong är staden själva upplevelsen.

Hong Kong är utan tvekan den viktigaste luften knutpunkt i Asien och flyg anländer ständigt från alla större flygplatser i världen. Tåg ansluta Hong Kong till Kina, och båtar ansluter till fastlandet och Macao.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.