Vad bör jag veta om Guam?

USA (US) Territory of Guam är en ideell amerikanskt territorium, det har begränsat självstyre. Beläget i västra Stilla havet, är Guam den största av alla Mariana Islands. Den är placerad cirka 3. 300 (5311 km) miles väster om Hawaiiöarna. Öns klimat är tropiskt marina med varma och fuktiga förhållanden. Guam erfarenheter tropiska stormar, vanligtvis cirka tre per år, tyfoner är också möjligt, på mindre ofta.

Guam är ett ledande västra Stilla turistmål. Den tropiska ön är cirka 46 miles (74 km) lång och bredden sträcker sig över fyra till åtta miles (6,5 till 13 km). Den skryta kullar, floder och vattenfall. Det är också hem till vikar och klippor att nå hundratals meter över havsytan. Eftersom det är ett populärt turistmål, funktioner Guam en rad olika hotell och lockar besökare med sin skattefria status.

Guam har ett rikt historiskt och kulturellt arv. Ferdinand Magellan nådde första Guam år 1521 medan komma runt om i världen för Spanien. Ön hävdades i Spanien år 1565 av general Miguel López de Legazpi. Spanien började kolonisera ön år 1668. Från slutet av 1600-talet till tidigt 1800-tal ansågs Guam en mellanlandning punkt längs leden som fanns mellan Mexiko och Filippinerna 1898 föll kontroll av Spanien till USA under det spanska amerikanska kriget. US Navy övertog administrativ behörighet ön. Under denna tid uppstod många former av modernisering på ön, inklusive sådana som rör jordbruk, utbildning och offentliga arbeten. US Navy Guam används som bas för att tanka och vissa informationsfrågor fram till 1941.

världskriget väckt angrepp på Guam i Japan, tidigt i december 1941 invaderade japanska väpnade styrkorna ön. Som svar transporterade USA sin militära anhöriga utanför ön. För nästan tre år, ockuperades Guam av den japanska, lidande förlusten av uppskattningsvis 1000 personer under denna tid. Den 21 juli 1944, återvände till USA för att börja Battle of Guam. The U. S. var framgångsrik och lyckades återta ön och etablerade den som en icke-registrerad, oorganiserade territorium 1950.

Idag är Guam sofistikerad, med typiska faciliteter av det moderna livet, inklusive sådana saker som höghastighetsanslutning till Internet och mobiltelefon teknik. Guamanian kultur visar en kombination av influenser, bland annat spanska, amerikanska, japanska och filippinska bidrag. Despites dessa influenser, dock Guam vanligaste kultur är att den Chamorros, öns ursprungsbefolkningen. Deras inflytande är särskilt tydligt i danser, mat och spel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.