Vad bör jag veta om Frankrike?

Frankrike är ett land i västra Europa, över Engelska kanalen från Förenade kungariket. Pyrenéerna i södra Frankrike ligger Spanien, och på vardera sida om att det gränsar till Biscayabukten och Medelhavet. Frankrike norra och östra gränser berörs av Andorra, Belgien, Luxemburg, Tyskland, Schweiz, Monaco och Italien. Franska Guyana i Sydamerika, medan Guadeloupe och Martinique är i Centralamerika /Västindien. Kapitalet i Frankrike är Paris.

Landets officiella namn är Republiken Frankrike, och det är en republik. Befolkningen i Europa och Frankrike avdelningar, som de kallas, i Amerika skulle uppgå till 63. 713. 926 i juli 2007, med över 60 miljoner i Europa. Franska, det officiella språket i Frankrike, talas av 100% av befolkningen, och de regionala dialekter-exempelvis Alsace, katalanska, bevisad? Al, och flamländska-rapporteras vara på tillbakagång. Franska och Creole patois talas i de utomeuropeiska departementen.

Frankrike är känt för turism, där dess restauranger utgör en central del, så dess jordbruksproduktionen är att vänta. Produkter i Frankrike omfattar spannmål, druvor för vinframställning, mejeriprodukter, kött och fisk. Industri förutom turismen omfattar maskiner, kemikalier, bilar, och livsmedelsindustri.

Det finns många viktiga landmärken och monument i Frankrike. Eiffeltornet byggdes för Paris världsutställningen 1889. Arc de Triomphe de l'Etoile, den största triumfbåge i världen, var föreställde av Napoleon I och färdiga under Louis Philippe. Katedralen Notre-Dame de Paris var under byggnad från 1163 till 1345 A. D. , och är ett exempel på gotisk stil över tiden.

har Famous bidrag till kulturen i Frankrike gjorts av:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.