Vad bör jag veta om Dominica?

Samväldet Dominica är en karibiska ön. Även om det ibland förväxlas med Dominikanska republiken, är det en helt annan nation. Dominicas latinska översättningen är söndag, vilket är den dag då Christopher Columbus anlände på ön. Dominica är inte öns förnamn. Det döptes Wai'tu kubuli innan ankomst Columbus, mening, i Carib, "Tall är hennes kropp. "

Dominica har en ställning längs östra karibiska övärlden. Den ligger inte mer än några miles från Guadeloupe och Martinique. Ön sträcker sig ungefär 290 kvadrat miles (466,7 kvadratkilometer) och är hem till mer än 70. 000 människor. En stor del av öns befolkning är koncentrerad till huvudstaden Roseau. Även om engelska är dess officiella språk, många av dess invånare talar Kwèyòl (kreol), med vissa tal Kokoy.

Dominica länge har förkunnat som ett ställe fullt av oförstörda skönhet. Merparten av ön är täckt av tropisk skog, som ger ett hem till över 1000 olika arter av växter, liksom många sällsynta och exotiska djur-och fågelarter. När det gäller vatten är, har ön i överflöd, inklusive floder och sjöar samt vattendrag. Ön har också sin beskärda del av vattenfall, som sägs hållas rinner av den höga mängden nederbörd på ön ser varje år. Det beskrivs ofta som en ofullbordad ö, som jordvärme-vulkaniska rörelse fortsätter att bilda den.

Ekonomin i Dominica stor del är inriktad på turism. Däremot är öns turism bas inte lika utvecklade som andra karibiska öarna. Den saknar en koncentration av välkända kedjan hotell. För vissa besökare är dock att bristen just det som gör det speciellt. Jordbruket spelar en stor roll i Dominica ekonomi också. För besökare Dominica, finns det några kända punkter som turister rekommendera ett besök. Den indiska floden i Portsmouth är ett populärt turistmål, liksom Emerald Pool. Trafalgar Falls är en annan scen av naturliga skönhet. Platsen där Atlanten möter Karibiska havet, kallas Scott's Head, är ännu en turistattraktion. Många har sagt att besöka bara för att se öns kokande sjö, som ligger inom Morne Trois Pitons nationalpark, det är den största kokande sjö i hela världen.

Divers finner Dominica särskilt lockande, eftersom ön är hem för många populära dyk platser. Det har ett antal djupa avlämningsplatser, samt ett rikt och varierat utbud av marint liv. Många turister spenderar också tid i Dominica halm marknader. De öppnar upp på tisdagar i samband med dockning av kryssningsfartyg. Locals använda halm marknader, som är placerade mitt framför bryggan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.