Vad bör jag veta om Brasilien?

Brasilien, endast kallad Brasilien är ett land i nordöstra delen av Sydamerika. Det är den femte största landet i världen, innehåller den femte största befolkning (över 190 miljoner 2007), och är den fjärde största demokrati. Det gränsar till Atlanten i öster och gränsar till Venezuela, Surinam, Guyana, Franska Guyana, Uruguay, Argentina, Paraguay, Bolivia, Peru och Colombia. Huvudstaden heter Brasília, och dess största stad är S? O Paulo. Det officiella språket är portugisiska.

Historia

Brasilien koloniserades först av den portugisiska i början av 1500-talet som utvecklade en ekonomi baserad på export av jordbruksprodukter såsom socker. På 1700-talet upptäcktes guld och inlåning diamant och bryts av att betala den portugisiska Hovets skulder. 1822 förklarade brasilianare självständighet och Dom Pedro kröntes som den första kejsaren av Brasilien. Pedro styrde med hjälp av en konstitution som var utformad på dem i Portugal och Frankrike, med lagstiftande, verkställande och dömande makten i regeringen modereras med en fjärde grenen som kontrollerades av kejsaren.

1889 Pedro son avgick som kejsaren och landet var då förklarade en republik. Regeringen var i allmänhet stabil, även om militären tog makten från 1930-1954 och återigen 1. 964-1. 985. Demokratin återupprättas 1988, då den numera antogs nuvarande federala konstitutionen, och Fernando Collor de Mello blev president 1990. Den nuvarande presidenten är Luiz Inácio Lula da Silva.

Geografi och klimat

geografi Brasilien är varierande, med delar av Amazonas regnskog i norr och små kullar och låga berg i söder. Mer bergskedjor ligger längs Atlantkusten. De flesta av nationen är innesluten i tropikerna eftersom ekvatorn passerar den norra delen av landet, men den södra delen av Brasilien är tempererat.

Ekonomi

Major exportera produkter inkluderar flygplan, kaffe, etanol, sojabönor och textilier. Jordbruks-, gruv-, tillverknings-och tjänstesektorer är stora och utvecklas, och Brasilien också betingar ett stort arbete pool.

Demografi Den brasilianska institutet geografi och statistik klassificerar befolkningen i fem kategorier: svart, vit, Pardo (brun), gul (Asien) och ursprungsbefolkningar. För närvarande finns uppskattningsvis 93. 1 million Whites (49,7%), 79. 8 million Browns (42,6%), 12,9 miljoner svarta (6,9%), 919. 000 asiater (0,5%) och 519. 000 indianer (0,3%). Portugisiska är officiellt språk och talas av nästan alla invånare.

Kultur

Brasiliens kulturen har starkt påverkad av den portugisiska koloniseringen. Den musikaliska genrer av Bossa Nova och MPB har varit viktiga bidrag till den globala musikalscenen. De mest populära religionen är romersk katolicism, protestantism med följande som andra den näst största, men några få medborgare är muslimer eller buddhister. Fotboll är den mest populära sporten, och det brasilianska fotbollslandslaget har vunnit VM-turnering fem gånger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.