Vad bör jag veta om Bermuda?

Bermuda Islands, mer känd som Bermuda, består av 138 öar, varav många är obebodda, som omfattar drygt 20 square miles (52 sq km) totalt. Bermuda ligger utanför östra USA kusten men tillhör Storbritannien. Tjugonio procent av befolkningen bor på ön som helst består av utlänningar, som Bermuda är en viktig internationell business center och baspunkt för många investerare och offshore konton handel. Bermuda har den högsta BNP i världen, med en median på $ 76,403 US dollar (USD) per capita.

Bermuda har en lång historia av märkliga händelser. När den först upptäcktes av spanska upptäcktsresande under 1503, dubbades Bermuda "Isle of Devils" på grund av konstiga djur kallelser som hördes på ön men nålas aldrig till några specifika arter. Stormy Weather orsakade också vraket av många skepp närmar sig Bermuda, vilket ledde till beskrivningen av havsdjur och onda andar som bor i närheten av öarna. Trots namnet är den ökända Bermudatriangeln inte exakt belägen utanför ön. I själva verket har de flesta av de olyckor och försvinnanden inträffade nära Bahamas snarare än till Bermuda.

Bermuda är känd världen över för sina rosa stränder och året runt varma vädret. Ön beror huvudsakligen på turism för att stödja sig själv, och är täckt med hotell och företag dra nytta av den naturliga skönheten av platsen. En av de mest populära sevärdheter för turister som besöker Bermuda är vattnet. På grund av dess geografiska läge och vatten renlighet, är Bermuda önskad plats för dykning och snorkling.

Bermuda är också basen punkt för en rad ocean-liknande vetenskapliga centra, såsom Bermuda Underwater Exploration Institute och Royal Navy Dockyard och museum. Fyrar är spridda runt Bermuda öarna, av vilka många är öppna för allmänheten och är populära turistattraktioner. Åttio procent av turisterna som kommer till ön varje år är amerikaner, varav många egna fastigheter på ön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.