Vad bör jag veta om Barbados?

Barbados är en liten ö land i Karibien. Den omfattar 167 kvadrat miles (431 kvadratkilometer), vilket gör det lite mer än dubbelt så stor som Washington, DC. Nationen är en del av ökedjan Antillerna, som omfattar Amerikanska Jungfruöarna, Brittiska Jungfruöarna, Antigua och Barbuda, Saint Kitts och Nevis, Saint Barts, Anguilla, Saint Lucia, Trinidad och Tobago, Aruba och andra. Ön är belägen ungefär 270 miles (435 km) norr om Venezuela.

tidiga historia Barbados följer att de flesta av de Små Antillerna. Ön var bebodd först under 4: e-talet av medlemmar i Saladoid-Barrancoid grupp, flytta norrut från Venezuela. Någon gång i 9: e talet Arawaks anlände, i samexistens med Saladoid-Barrancoid människor. I den 13: e århundradet karibier dök upp, tränga undan både Saladoid-Barrancoid människor och Arawaks, och avveckling Barbados utsträckning. Den spanska först kom på Barbados någon gång i det 16th århundradet. De löste inte öarna särskilt, men tog tillfället många karibier att användas som slavar på närliggande odlingar och dödade andra som gjorde motstånd. De återstående karibier övergav ön i kölvattnet av den spanska erövringen. Ön sedan förblev vilande i ytterligare hundra år, tills britterna kom i början 17th century, hitta en obebodd ö med ett klimat idealisk för grödorna.

Britterna införde ett stort antal afrikanska slavar till Barbados, och senare förde i irländska och skotska arbetare som kontraktsarbetare tjänare, och ännu senare som slavar själva. Kelter och afrikaner arbetade tillsammans i ett antal slav uppror under de första åren, men till slut den keltiska befolkningen i Barbados minskat, och med den 19-talet var ön övervägande svarta. Slaveriet avskaffades slutligen år 1834, men en praktiken slaveri fortsatte under några år efteråt.

Barbados började gå mot ett mer demokratiskt system på 1930-talet, och den svarta befolkningen i Ön började få mer makt, så småningom wresting makt från vita markägare runt 1950-talet. I slutet av 1950-talet och början av 1960-talet Barbados var en del av de Västindiska federationen, tillsammans med ett antal närliggande öar, tills gruppen föll samman på grund av interna gnabb 1962. Barbados uppnås småningom självständighet efter förhandlingar med Storbritannien 1966.

Barbados är en vacker karibiska ön, som erbjuder många av de attraktioner som närliggande öarna. Vackra naturreservat, kristallklart vatten och mjuka vita stränder är de främsta skälen människor besöker Barbados, men landet har också ett livligt nattliv efter att solen gått ner.

Flyg anländer dagligen till Bridgetown från ett antal amerikanska städer, samt Europa och andra platser i Västindien. Bridgetown är också en mycket populär destination för kryssningsfartyg, och många yachter kaj dit varje år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.