Vad bör jag veta om Aruba?

Aruba är en självständig stat som är en del av Konungariket Nederländerna, längst söderut i Västindien, bara 16 miles (27km) norr om Venezuelas kust. Den har en yta på cirka 75 kvadrat miles (193 kvadratkilometer), bara lite större än Washington DC. Klimatet är torrare än mycket i Västindien, med soliga dagar i stort sett året runt, och mycket liten risk för orkaner.

Historiskt var Aruba under spanskt styre från början av det 16th århundradet till mitten av 17. talet, då det togs över av holländarna. Den nederländska fortsatte att förvalta ön i den 20: e århundradet, med bara en kort paus under Napoleonkrigen, då britterna tog kontroll över ön. Genom den senare delen av andra världskriget Aruba var ett protektorat i både Storbritannien och USA. Under 19th century, upptäcktes guld, och ön blev välmående. Detta välstånd förstärkts i början av 20th Century, när oljeinfrastruktur kom till ön.

skillnad från de flesta länder i Västindien, Aruba spelade aldrig en stor roll i slavhandeln eller ekonomier plantering. Eftersom Aruba får mycket lite regn, inte hade något incitament att odla sockerrör och andra grödor ö, vilket sänkte incitamentet till Aruba stora stopp på slavhandeln. Som en följd av demografin i Aruba är främst spanska och holländska, med inflytande från den inhemska Arawakiska folk.

1954 Nederländska Antillerna-som ingår Aruba-och Surinam blev en del av det nybildade kungariket i Nederländerna, tillsammans med det aktuella läget i Nederländerna i norra Europa, som autonoma regioner med röstning befogenheter i fråga om ärenden som påverkade hela kungariket. Detta innebar också att i stället för att omfattas av regeln om regeringen i Nederländerna, kunde de fatta beslut på egen hand om interna frågor. 1986 Aruba skiljas från Nederländska Antillerna och bli ett självständigt land, men resterande del av en större Konungariket Nederländerna.

Sedan 1990-talet för turistnäringen i Aruba har stadigt ökat, vilket ger ön en stark och stabil ekonomi. Vädret i Aruba är en stor dra för besökare, som kan förvänta sig att hitta molnfria dagar nästan hela tiden. Den vackra havsutsikt, närheten till övriga Sydamerika, och blekt-vita stränder är också motiverande faktorer. Levnadsstandarden i Aruba är ganska hög för Västindien, med en per-kapital BNP bland öns 100. 000 medborgare ungefär 24. 000 US dollar (USD).

Aruba tillgodoser för semesterfirare, och ön är hem för många små bed and breakfast, bungalows, hotell och stora semesteranläggningar. The Aruban valuta är Aruba-gulden, med en växelkurs på cirka 1. 75 floriner till den amerikanska dollarn. En genomsnittlig rum kostar mellan 100 och 200 floriner (50-100 USD), med lyxiga rum som går till mycket mer. Måltider kostar mellan 10 och 40 floriner (5-20 USD). På grund av den starka ekonomin och engagemang för turism, kan nästan all bekvämlighet finns i Aruba, vilket gör den till en utmärkt plats att resa för dem som vill behålla sina bekvämligheter nära till hands.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.