Vad bör jag veta om Arktis?

Arctic hänvisar till området kring Nordpolen eller regionen inom Polcirkeln, parallellen för latituden ligger på 66 ° 32 'eller 66. 5o norr om ekvatorn. Åtta länder har territorium inom detta område: ? Kanada
? Danmark (Grönland)
? Finland
? Island
? Norge
? Ryssland
? Sverige
? United States (Alaska)

Rysslands territorium är störst med 4. 000. 000 square miles (10. 359. 950 kvadratkilometer). är dock Arktis inte en av de sju kontinenter, vilket emellertid omfatta dess sydpol motsvarighet, Antarktis, med de andra är North , Sydamerika, Europa, Asien, Afrika och Australien.

Arctic territorium, liksom tropiska område kan definieras med hänsyn till solljus. Arktis är den zon inom vilken det finns en period varje år under 24 timmar där inte solen och en liknande period då solen inte fastställts.

Två femtedelar av Arktis permanent frusen, som en stat att som permafrost. De övriga tre femtedelar tinar under den arktiska sommaren, som är kort. Regionen är vanligen uppdelad i klimat: polarisar, där den genomsnittliga månatliga temperaturen aldrig överstiger 32o F (0 ° C) och tundra, som har minst en månad då medeltemperaturen är högre än 32o F (0 ° C), men ingen månad medeltemperatur är över 50o F (10oC). Temperaturer på-94oF (-70oC) har observerats i Grönland.

arktiska tundran står för cirka 1 /10 av jordens yta. Det gränsar i söder av trädgränsen och i norr av permafrost. Wildlife på den arktiska tundran innehåller många djur kallas för det territorium, som fjällräven, Arktis hare, Arktis vessla, och Arktis Wolf. Caribou, renar, mysk-oxar, isbjörnar, grå vargar och lämlar finns också. Vissa insekter gillar inte kylan, men myggor och svarta flugor finns i Arktis.

I den amerikanska Arktis kan man hitta två folk: det eskimåerna och Aleuts. De eskimåerna har två grenar, yhe inuiter och Yupik eller Yupiit. De arktiska folken och subarktiska folken, som ofta kallas indianer eller indier, har distinkta kulturer och man bör inte generalisera mellan dessa två grupper utan vård och behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.