Vad är några kända Ghost Towns?

spökstäder i varierande förhållanden kan hittas i hela världen, men några har blivit särskilt känd. Famous spökstäder blivit välkända antingen därför att de är mycket välbevarade, eller på grund av de skäl som ledde till att överges. Några kända spökstäder är gamla, som Angkor Wat i Kambodja, som omgavs gång av en stor uppgörelse, medan andra är betydligt nyare. I Amerika, mest kända spökstäder är gamla gruvstäder som övergivna som resurser var uttömda. Bodie, Kalifornien, är kanske en av de mest kända spökstäder, tack vare den höga graden av bevarande, det är faktiskt hålls i ett tillstånd av "Arrested förfall," frysning staden i tid för besökare. Belmont, Nevada, Ruby, Arizona, och Cody, British Columbia är några gruvstäder med många bevarade byggnader. Centralia, är Pennsylvania en spökstad senare övergiven, efter en underjordisk brand bröt ut i stadens kolgruva 1961. I Sydamerika Jonestown, övergavs Guyana efter en massa mord-självmord 1978. I Chile, lämnade arbetstagare staden Humberstone förfalla under 1960-talet och delar har varit mycket välbevarad under lager av sand. Ojuela, tidigare gruvdrift uppgörelse i Mexiko, övergavs i början av 21: a århundradet efter en serie av politisk kamp om kontroll över området.

Resan över dammen till Europa, några kända spökstäder inkluderar: Balestrino, Italien , övergiven efter en rad jordbävningar under 1950, Prypiat, Ukraina, övergavs efter Tjernobylkatastrofen och Tyneham, en by i Dorset, England, som togs över av försvarsdepartementet i andra världskriget och återvände aldrig till medborgarna . I Frankrike kan besökarna se Oradour-sur-Glane, en by som bevittnade en fruktansvärd massaker under andra världskriget. Trots att tyskarna försökte förstöra staden för att mörklägga bevis hade de franska ruinerna i stället som ett minnesmärke.

Afrika har några mycket intressanta berömda spökstäder, inklusive Chellah, en plats i Marocko övergavs 12-talet, och Kolmanskop, en tidigare blomstrande plats för en diamantgruva i Nigeria som sakta täcks av sand. Asien och Mellanöstern också värd flera berömda spökstäder, allt från antika platser som Mandu, en indisk stad övergavs på 1600-talet, till Agdam i Azerbajdzjan, övergivna på grund av krig under 1993. I Turkiet kan man se Kayakoy, en välbevarad grekisk by som övergivits av sina invånare när de fördrevs 1923 och turistkvarteren i Famagusta på Cypern har varit övergiven sedan den turkiska invaderade 1974.

Australien och Antarktis har också några spökstäder. Wittenoom i Australien, en tidigare asbest gruva, övergavs på grund av hälsoproblem, medan Deception Island i Antarktis har ett antal övergivna strukturer, även om delar fortfarande används för säsongsarbete forskning läger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.