Vad är den preussiska utbildningssystemet?

preussiska utbildningssystem är det modell för utbildning i många moderna nationer, däribland USA. Den preussiska Utbildningssystemet är i huvudsak en modell för obligatorisk utbildning, där alla medlemmar i ett land måste gå i skolan upp till en viss nivå.

utvecklades den preussiska utbildningsväsendet i Preussen under 18th century. Konungariket Preussen finansierat deras skolsystem med skatter, snarare än avgifter studenter, så att alla medborgare att delta gratis. Samtidigt gjorde de deltagande i sina skolor obligatorisk. Den preussiska utbildningssystemet åtta års obligatorisk skolgång som försökte fullo förbereda studenterna för den moderna världen. Det utbildningssystemet instrueras studenter på grundläggande pedagogiska begrepp, som matematik, skrift och läsning. Samtidigt undervisade också saker som lydnad, plikt till land, och allmän etik. En av de viktigaste drivkrafterna för den preussiska utbildningssystemet, intressant nog, var religiös. Olika fraktioner, viktigast av Pietists, trodde att den djupaste kunskapen om Gud skulle komma endast genom en personlig läsning av Bibeln, därför läskunnighet var viktigt för alla människor, inte bara de rika.

Efter de första åtta åren av utbildningen i preussiska utbildningssystemet deltagande var inte längre fri, så endast de tämligen välbeställda kunde delta gymnasiet. Ändå idén att ge någon form av utbildning till varje medborgare i ett land, oavsett vad de betyder, var en revolutionär en. I början av-19-talet en hel del pedagogiska filosofi som utvecklats i USA. Många av dessa filosofer blev fascinerad av den preussiska utbildningssystemet, och framgångsrikt som den åtnjöt i både Preussen och Österrike. Vid mitten av 19th century ett antal inflytelserika amerikanska lärare hade rest till Tyskland för att se hur systemet fungerade, och de återvände till USA som nitisk konvertiter, förespråkar intensivt för USA att införa systemet.

1852 guvernör Edward Everett i Massachusetts inrättas en obligatorisk utbildning som bygger på den preussiska utbildningssystemet. Inte långt därefter öppnade New York tolv skolor som tillhandahåller gratis tvångsmässigt undervisning för elever i sitt lokala område. Idén om obligatorisk utbildning spridda över hela USA därifrån, samla styrka och hastighet som det gick. Dess antagande var till stor del pådriven av Carnegie och hans Carnegie, vilket bidrog till förespråkare för en lärare certifieringssystem, samt att hjälpa till att finansiera olika skolor i nöd.

Eftersom antogs har det skett en stor och högljudd opposition mot den preussiska utbildningssystemet, särskilt i USA. Många tror att det faktiskt antagandet av obligatorisk utbildning har försvagats konkurrens mellan skolor, och begränsad förmåga till innovation. Argumentet har sett förnyat vigor de senaste åren, genom att trycka på kupongen system som ett sätt att stärka privata skolor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.