Vad är Apollotemplet på Bassae?

Apollo på Bassae är en religiös plats i Grekland. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1986. Platsen anses av de flesta vara en av de mest otroliga exempel på klassisk arkitektur och konst, och är en mycket populär turistattraktion. The Temple of Apollo på Bassae byggdes i 5: e århundradet f. Kr. av Grekiska arkitekt Iktinos. Iktinos är också känd för utformningen av Parthenon, liksom en elevsinsk struktur, Telesterionhelgedomen i Eleusis. The Temple of Apollo på Bassae byggdes långt in på Arcadian bergen, och dess avlägsna läge är en del av vad som har gjort det möjligt att vara så väl bevarad genom åren.

byggdes Apollo på Bassae på en plats som en gång hyste en ännu äldre tempel. Den byggdes av folk Figalos i tacksamhet till Apollo, efter hans ingripande skonat människor från en dödlig pest. Apollo har behandlats som beskyddare gud, eftersom gud helande liksom solen. The Temple of Apollo på Bassae är också ibland kallas Apollo Epicuriustemplet eller Apollo Epikourious, där Epikoourious är grekiska för hjälpare .

Apollo på Bassae glömdes stor del av världen under många århundraden, och slapp härjningar av krig och plundrare. Det var inte förrän sent 18th century att en fransk arkitekt snubblat på den, och den blev känd för världen. I den tidiga 19th century, beslagtagna kung George IV av England ett antal marmor friser från templet, flytta dem till British Museum, där de fortfarande på displayen.

Platsen har grävts ut av arkeologer början i början av-20-talet, och fortsatte under den senare delen av århundradet. Nyligen har forskare tittat på hur till restaurera templet, och medel för bevarande arbetet höjs för att få fabriken till en mer historisk glans. Även om platsen är återställd, det är inrymt i ett stort tält för att skydda den från dåligt väder i området. The Temple of Apollo på Bassae är löst modellerad efter Apollotemplet i Delfi, och är byggd av kalksten quaried från de omgivande bergen. Den mest intressanta arkitektoniska inslag i Apollotemplet på Bassae är den korintiska kolumn som var inrymt i cella templet. Denna kolumn tros ha varit den äldsta korintiska kolonnen upptäckt, men den förstördes under tidig utgrävning.

Tomten i sig är en utmärkt destination för en halv dags prospektering. Inställningen är bedövande vacker, och den stora kolumner och svepande vidderna av kalksten ger hela strukturen en majestätisk känsla. Efter att ha besökt Apollotemplet på Bassae flesta resenärer fortsätta uppför berget för att ta i den fantastiska Vista i närheten Mt. Lykaeon den Nedhas floden, och Joniska havet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.