I den grekiska mytologin är Vem Charon?

i samma tradition som den grekiska mytologin är Charon en man som bor i underjorden. Han är son till Erebus och Nyx, och det är hans ansvar att färjan de döda mellan världen av levnads-och underjorden, över floden Styx. I vissa myter, bär han de döda över floden Acheron, de "flod av ve" som leder förmodligen till underjorden. Charon förekommer i många berättelser, dramer och myter, och en version av Charon lever vidare i grekiska folktron som en dödsängel.

Charon: s tjänster inte kommer gratis med döden. Även Hermes kan ha tagit dödas själar till floden gratis, kräver Charon en avgift. Människor som inte kunde betala avgiften var dömd att vandra på stränderna vid floden i 100 år. Eftersom de flesta greker, förståeligt nog, inte vill vandra i dimman och kärr, begravde de sina döda med mynt att betala färjkarlen, denna tradition är fortfarande kvar i många delar av Grekland.

Skildringar av Charon varierar . I vissa fall är han sägs vara en gammal man med en vriden kropp och en bitter inställning. I andra fall är han en behornade demon med en enorm hammare. Skildringen av Charon som ett skelett i en dräkt är främst en modern uppfinning. I många myter han kastar förolämpningar eller gör sur uttalanden om den avlidne. Många religioner innehåller en siffra som Charon, en representant för döden och underjorden, vilket tyder på att anhängare att det finns ett liv efter döden, och att folk kräver ordentliga förberedelser för döden.

Män som vill besöka Hades måste också betala färjkarlen. Med tanke på att de behöver två resor, avgifter Charon betydligt mer, och flera myter och berättelser tyder på att besökare till Hades betala med en gyllene gren korsa floden med Charon och retur. Flera grekiska och romerska författare skrev om att resa till underjorden, vanligtvis med hjälp av en erfaren guide. Dante, till exempel, skrev Inferno , och Aeneiden av Vergilius också en resa till underjorden.

För övrigt, om du oroar betala färjkarlen, var hans nuvarande takten i antikens Grekland en slant, ett silvermynt värt en sjättedel av en drakmer. Eftersom Grekland har nu bytt till euron, tillsammans med övriga medlemmar i Europeiska unionen skulle Charon acceptera förmodligen ett euromynt, och han kan vara öppen för andra valutor också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.