Vilka är symboler för den kinesiska zodiaken?

symboler i den kinesiska zodiaken är ganska komplexa. När de flesta människor tycker om den kinesiska zodiaken, de tycker om de 12 zodiakens djur som är kända som den jordiska grenar. Men kallade symboler i den kinesiska zodiaken också interagera med de fem elementen, den himmelska Stems, vilket ger en 60-årscykel som omfattar alla 12 djur och varje djurs fem möjliga elementär föreningar. Enligt kinesisk astrologi, är att veta din jordiska Branch bara en del av ekvationen.

Vid beräkning var din födelsedag hör den kinesiska zodiaken är det viktigt att komma ihåg att den kinesiska zodiaken körs på en månkalender, inte den romerska kalendern. Därför zodiakens symboler ändra på månens nya året, snarare än på den första januari. Som en följd av någon född i ett år som 1970 kan vara en tupp eller en hund, beroende på hans eller hennes födelsedatum.

För de Earthly Branches är: råtta, oxe, tiger, kanin, drake, orm, häst, får, apa, tupp, hund och vildsvin. Alla dessa symboler i den kinesiska zodiaken är förknippade med specifika egenskaper, inklusive sådant som lojalitet, generositet, otålighet, vänlighet, excentricitet och intelligens, bland många andra. Dessutom är någons karaktär ytterligare bestäms av vilken av Heavenly Stems påverkar hans eller hennes stjärntecken symbol. The Heavenly Stems är metall, vatten, trä, eld och jord, och de kan ytterligare delas in i yin och yang, med udda år är yin, medan jämna år är yang.

Enligt kinesisk astrologi, andra faktorer beaktas när profilering någon liksom, inklusive datum och tid för födelse, och den plats där någon är född. Med tanke på alla möjliga permutationer kan bli ganska delaktiga och komplexa, och människor som vill astrologiska profiler som överensstämmer med reglerna i den kinesiska zodiaken allmänhet gå till yrkesverksamma att säkerställa att allt bedöms.

Om du vill hitta ditt kinesiska zodiaken symbol, ett stort antal webbplatser har kartor över det jordiska Branches kopplade till deras tillhörande födelsedatum i den romerska kalendern. Det är också möjligt att hitta mer delaktiga diagram som innehåller information om Heavenly Stems, om du vill ha mer exakt information om ditt kinesiska zodiaken symbol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.