Vilka är några av de rikaste länderna?

rikaste länderna i världen kan förändras ofta. Faktorer som påverkar en sådan förändring inbegripa ekonomiska svängningar som växlingskursen. Dessa variationer kan ändra ett lands ranking från år till år samtidigt som de ofta gör liten eller ingen skillnad i levnadsstandard för befolkningen. Det finns många sätt att avgöra ett lands framgång, bruttonationalinkomst ( BNI) är kanske den mest accepterade index. BNI motsvarar det totala belopp som ett lands konsumenter spenderar på alla varor och tjänster i ett år, dividerat med det landets befolkning. BNP per capita bara räknar konsumtion som kan mätas i pengar, och oftast inte fånga den verkliga livskvaliteten i ett land.

Enligt CIA World Factbook är Luxemburg överst på listan över världens rikaste länder. Den har en BNP per capita på $ 80,800 US dollar (USD). När buoyed av järn-och stålindustri, har ekonomin stärkts genom internationella banker och finansiella tjänster. Som medlem i Europeiska unionen (EU), Luxemburg har också den fördelen att den öppna europeiska marknaden.

Qatar är också ett av världens rikaste länder med en BNP per capita $ 79,500 USD. När ett fattigt land, omvandlas det ekonomiskt till följd av upptäckten av olja och gastillgångar. Med mindre än en miljon medborgare, är det också ett av de minst beskattas nationer i världen. En annan av de rikaste länderna i världen är Norge, med en $ 55,600 USD BNP per. Norge är ett högt utvecklat land i Europa med höga levnadskostnader och överflöd av olja och export resurs.

Kuwait befinner sig också på världens rikaste länder lista med $ 55,300 USD i BNP per capita. En av de snabbast växande ekonomierna i Mellanöstern, medför Kuwait inte skatter. I själva verket kommer ca 80% av statens inkomster från oljeexporten.

Förenade Arabemiraten (UAE), ett annat land i Mellanöstern, kommer in som en av världens rikaste med ca $ 55,200 USD per capita BNI. Ett litet land är det rikt på sitt överflöd av olja och naturgas och har en högt utvecklad ekonomi. Det är kanske mest känd för sina många konstgjorda öar och är närvarande på att bygga världens högsta byggnaden. och med 2008, Singapore var det sjätte rikaste land med $ 48,900 USD i BNP per capita. Tros vara en av de mest företagsvänliga länder i världen har Singapore den 4: e största handelspartner centrum och den mest trafikerade hamnen i världen.

Förenta staterna (USA) tar sjunde plats med $ 48,000 USD i BNP per capita. Känd för sin storlek och befolkning, det spekulerats om att USA är hem till fler miljardärer än något annat land.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.