Vilka är de tre veckor i den judiska året?

tre veckor, även kallad Bein ha-Metzarim är en tid av sorg i judisk tradition. Termen översätts bokstavligen som "mellan sunden," med hänvisning till en period av fysisk och även andlig exil genomgått judarna under antiken. Iakttagande är en sorglig ett minne av första och andra destruktionen av det judiska templet i Jerusalem. Under tre veckor får judiska folket snabbt, undvika kött, avstå från firandet, och även sluta lyssna på musik.

Specialmynten tid arbetar enligt den judiska kalendern, som börjar den 17: e dagen i månaden Tammuz och avslutas den nionde dagen i påföljande månad, Av . Både start-och slutdatum är traditionellt fastar motsvarar förstörelsen av templet. Även om det råder viss osäkerhet om den exakta historiska datum för att jämna, tros den första förstörelse ha ägt rum omkring 586 f. Kr. , och den andra i 70 e. Kr.

Enligt religiösa texter, hade det judiska templet i Jerusalem var under flera hundra år när den förstördes av babylonierna på order av kung Nebukadnessar II. Återuppbyggnaden började nästan omedelbart, och den ombyggda templet stod färdig omkring 515 f. Kr. . Andra förstörelse av romarna år 70 e. Kr var en katastrof för det judiska folket. Templet har aldrig byggts, men delar av den yttre muren, kallad västra eller Wailing Wall, förblir intakt. under tre veckor, är traditionella värden som erhålls vid judiska tempel från deras heliga böcker. De tre läsningar av tillrättavisning eller åkomma är profetior om förstörelsen av Jerusalem, och förklara varför tragedin inträffade. Dessa följs av de sju läsningar av tröst, som ger komfort och beskriva hur en återförening av det judiska folket och Gud kommer att följa förstörelsen. Två slutliga avläsningarna, kallas två av ånger, komplettera cykeln av specifika texter. De senaste nio dagarna tre veckor är ofta de mest restriktiva, som varar från den första dagen Av dess ingående av sorg under den nionde dagen. Anhängare är tänkta att begränsa sig från all verksamhet som ger dem glädje, inklusive fritid shopping, semester, bröllop, fester, och konsumtion av mer än baslivsmedel. Vissa rabbinerna även rekommendera undvika tvätta kläder eller ta varma bad och duschar. De nio dagar som kulminerar med fasta dagen Tisha B'av , dvs tre veckor.

Graden av allvar i dessa tullen observeras varierar på en individuell nivå samt mellan olika sekter i tron. Ashkenazi judar bära ofta de strängaste ceremonier. Sefardiska medlemmar får endast iaktta några av tullen, eller kan göra detta under en kortare tid. Ändå graden av deltagande varierar från person till person, och en del judar får inte göra någon sedvanlig restriktioner alls under de tre veckorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.