Vilka är de största politiska partierna i Kina?

Kina är det folkrikaste landet i världen, och styrs av ett enda politiskt parti, kommunistpartiet i Kina. Åtta andra politiska partier, så kallade "demokratiska partierna", arbete med Kinas kommunistiska parti, men egentligen inte ha någon makt. Denna situation har kritiserats av personer som är oroade över Kinas historia av brott mot mänskliga rättigheter, eftersom man fruktar att medborgarna i Kina kanske inte är riktigt politiskt underrepresenterade.

grundades Communist Party of China 1921 i Shanghai. Partiet bildades för att främja den kommunistiska ideologin i Kina och att ersätta de Kuomingtang regimen, som kontrollerade kinesiska politiken efter störtandet av Qingdynastin 1912. 1949 besegrade parten Kuomingtang och grundade People's Republic of China (Kina). Den kinesiska kommunistpartiet främjar idén om en enda enpartistat. Även om det började som en radikal kommunistpartiet, började partiet att ta på egenskaper hos socialismen på 1970-talet. Partiet anser att Kina som en nation är bäst betjänt av politiska enande, och på senare år har tagit en nationalistisk hållning on Foreign Relations. Under senare år har partiet också blivit mindre elitistisk, med antalet partimedlemmar ökar för varje år. De åtta demokratiska partierna i Kina inkluderar Kina Revolutionary Committee i Kuomingtang. Grundades 1948, är den part bunden med tidigare medlemmar av Kuomingtang, som kämpade med Kinas kommunistiska parti för politisk kontroll av Kina. Detta parti främjar kinesisk nationalism och återföreningen med Taiwan. bildades Ett antal parter på 1940-talet att motstå Kuomingtang grepp om kinesiska regeringen och samhälle. Kinas demokratiska League är ett demokratiskt parti som anses vara mittenpartiet i politisk anpassning. Dess medlemmar tenderar att vara högutbildade, och fokus för den part som är på modernisering och demokrati. Kinas demokratiska National Construction Association har också en hög andel utbildade medlemmar och främjar handel och erkännandet av mänskliga rättigheter. Den kinesiska föreningen för främjande av demokrati är ett socialistiskt parti som vill förbättra Kinas plats i världen. Den kinesiska bönder och arbetare partiet starkt stöd till Kinas kommunistiska parti. Det är centerpartist parti som arbetar för att underlätta flerpartisystem samarbete. Porslinet Zhi Gong Partiet grundades utomlands och vill främja framväxten av Kina som en ekonomisk och politisk makt. Partiet värnar också om intresse kinesiska medborgare utomlands, och har en liten medlemskap och övre medelklass kinesiska. grundades Jiu San Society 1946 då den Kuomingtang höll fortfarande ström. Partiet skapades för att främja demokrati och vetenskap, medan motsatta inbördeskriget som klöste Kina isär. Medlemmar av partiet tenderar att komma från intellektuell bakgrund, och partiet har en stark fokusering på vetenskaplig utveckling.

Slutligen är Taiwan ett demokratiskt självstyre League ett parti bestående av före detta taiwanesiska som bor i Kina. Den part som främjar självständighet för Taiwan, socialistiska idéer och en förbättrad regering och rättssystemet i Kina.

De demokratiska partierna hålla några platser i regeringen. Parterna arbetar med Kinas kommunistiska parti för att skydda sina medlemmars intressen och främja sina egna agendor. Enligt grundlagen är dessa parter ska ha lika rättigheter och politisk frihet. Slutändan kontrollerar Kinas kommunistiska parti kinesisk politik och samhälle, vilket gör Kina en en enpartistat i praktiken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.