Vilka är de sju underverken i den antika världen?

De sju underverken i den antika världen är en grupp av skulptur och arkitektoniska underverk som inte samexistera. En grupp av underverk noterades av den grekiske historikern Herodotos i sitt arbete Historia i 450 f. Kr. Olika listor föreslå något annorlunda val för de sju underverk, men ofta sju underverk bland annat följande:

 • pyramiderna i Egypten.

  De tre pyramiderna i Giza, beräknas ha varit klar 2680 f. Kr. , ligger utanför staden som vi känner som moderna Kairo. Den största av de tre pyramiderna är pyramiden av Cheops eller Cheops, en kung av den fjärde dynastin. Pyramiderna i Egypten är den enda överlevande av de sju underverk.

 • Babylons hängande trädgårdar.

  Herodotos talar om glansen av Babylon , utan att nämna den hängande trädgårdar specifikt, om de finns med i den grekiska geografen Strabon och den grekiske historikern Diodorus Siculus under det första århundradet. I utgrävningarna av den antika staden Babel 1899 fann tyska arkeologen Robert Koldewey bevis som verkade innehålla källare och pumpar för trädgårdar.

 • Zeusstatyn på Olympia.

  I 456 f. Kr. , avslutade Libon av Elis en Zeustemplet. Skulptören Fidias valdes för att skapa statyn av Zeus. Betraktat Fidias "bästa arbete, statyn-rykte om sig att vara 40 fot (12 meter) hög-imiterades både som en staty och med likheter på mynt. Tre schaktning team, en från Frankrike 1829, en från Tyskland 1875, och en på 1950-talet fann konturerna av templet och Fidias 'verkstad, men den stora statyn, fanns det inga tecken. Detta var en av två statyer som skall utses bland de sju underverk.

 • Artemistemplet i Efesos. Det fanns ett antal tempel byggdes till Ephesan Artemis fertilitet gudinna alla på samma plats, även i 600 f. Kr. av arkitekten Cherisphron, 550 f. Kr. av arkitekten Theodoros och en av arkitekten Scopas Paros som var under uppbyggnad när Alexander den store besökt Efesos i 333 BCE. Detta sista tempel förstördes av Goth inkräktare 262 CE. John Turtle Wood, en arkitekt som sänds av British Museum 1863, upptäckte grunden till tempelplats 1869. GD Hograth, ledande annat British Museum utgrävning 1904 fann bevis på fem tempel att alla hade byggts på platsen.

 • Mausoleum vid Halikarnassos.

  >

  353 f. Kr. , Mausollos, härskaren av Halikarnassos, dog. Som en hyllning beslutade drottning Artemisia ha en praktfull grav byggd för honom. Även om det överlevde erövringen av Alexander den store år 334 f. Kr. och piratattacker i 62 och 58 f. Kr. , en serie jordbävningar början på fjortonde och femtonde tidiga århundraden minskades till sin bas. Bit för bit, användes de trasiga stenar att befästa andra byggnader, och år 1522, med ryktet om en turkisk invasion, var trasiga resterna och används för att befästa slottet där korsfararna tog deras monter. 1846, Charles Thomas Newton till British Museum utgrävda området, upptäcka statyer av Mausollos och Artemisia.

 • Kolossen på Rhodos.

  Rhodos staden var huvudstad i Rhodos ön. Byggt 408 f. Kr. , var det en naturlig hamn. Mausollos av Halikarnassos erövrade ön år 357 f. Kr. , och den föll till perserna 340 f. Kr. och togs av Alexander den store år 332 f. Kr. .

  Alexanders efterföljare slogs över Rhodos, och när angriparen drog firade Rhodos sin seger genom att resa en staty av deras beskyddare, guden Helios. Statyn, som ritats av Chares och andra statyn bland de sju underverk, skapades under loppet av 12 år, med början år 304 f. Kr. The Colossus var 110 fot (34 m) hög och var monterade på en 50 fot (15 meter) piedestal. Femtiosex år efter färdigställandet, blev fälld Kolossen av en jordbävning, och i det sjunde århundradet CE, bröts upp och säljs som skrot. Tvärtemot vad många tror, inte stod omfattar alla delar av hamninloppet.

 • Pharos (fyr) i Alexandria.

  i 290 f. Kr. beordrade Ptolemaios Soter, härskare i Alexandria, Egypten efter Alexanders död, att bygga en fyr att vägleda fartyg i hamnen i staden. Världens första fyren blev 20 år senare, och då var tvåa i höjd bara till den stora pyramiden. Designed by Sostrates av Knidos och byggt på ön Pharos, kom fyren snart att kallas av öns namn. Troligtvis drabbades av samma öde som vissa andra av de sju underverk-fälld av progressiva skador av jordbävningar på 365, 1303 och 1326 CE. Under 1994 upptäckte dykare arkeologiska ruinerna i vattnen utanför Alexandria.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.