Vilka är de rättsliga Drinking medeltiden i hela världen?

Många unga människor runt om i världen ser fram emot den dag när de uppnår laglig dricka ålder. På grund av problem förknippade med alkoholkonsumtion och den berusning har många nationer infört ett lägsta dricka ålder som en individ måste uppnå innan han eller hon har rätt att konsumera eller köpa alkohol. Beroende på kulturella normer varierar denna ålder mycket. Den högsta dricka ålder är 21, den juridiska dricka ålder i USA, Egypten, Samoa, och Salomonöarna. Flera andra länder, bl. a. Japan och Norge följer tätt efter med en rättslig dricka 20 års ålder. I dessa länder tror man att fastställa en högre rättslig dricka ålder uppmuntrar människor att ta mer ansvar, och även delar bestämmelser om hur ofta tragiska olyckor med ungdomar och alkohol. Nya Zeelands rättsliga dricker är 18 år. När det gäller inköp av alkohol, är den lägsta dricker 16 år, den lägsta ålder i många europeiska länder, däribland Belgien, Spanien, Italien, Portugal och Österrike. Vissa nationer som Tyskland har en rättslig dricka 16 år för öl och vin, men en högre lägsta ålder på 18 år för sprit eller sprit. Andra länder tillåter minderåriga att dricka hemma under tillsyn av en vuxen, men inte på en offentlig plats: Storbritannien, till exempel, låter barn så unga som fem för att dricka hemma, även om de inte kan köpa alkohol förrän de är 18.

Andra länder har ingen nedre åldersgräns alls. Nationer utan rättslig dricka åldersgräns är Kina, Armenien, Litauen, Kambodja, Ukraina och Thailand. Vissa av dessa nationer, såsom Thailand, införa en gräns på 18 om möjligheten att köpa alkohol lagligt. I verkligheten, de flesta människor under den lägsta köpa ålder i dessa länder kan lätt skaffa alkohol.

minderårigas alkoholkonsumtion ses som ett problem, särskilt inom nationer som USA som inte tillåter folk att dricka tills de har fyllt 21. Även om undantag görs för religiösa ändamål, till exempel konsumtionen av nattvardsvin, kan andra överträdelser av åldersgränsen kan straffas hårt, speciellt om personen i fråga är framför ett motorfordon. Den rättsliga dricka ålder har varit ett debattämne i dessa nationer, men de flesta läkare och jurister skulle föredra att se dricka ålder vänster vid 21.

Alkoholintag säkert tar erfarenhet av läkemedlet. Oerfaren dricker kan ofta hamna i dåliga situationer. Den rättsliga dricka ålder är avsedd att hjälpa kringgå detta kommer i hopp om att de extra liv upplevde vunnit med åldern bidra till att uppväga en del av effekterna av alkohol. Även människor med många års erfarenhet kan göra misstag med alkohol, dock. Av denna anledning är det viktigt att dricka alkohol på ett ansvarsfullt sätt och se till att vänner, kollegor, och även kompletta främlingar göra detsamma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.