Vilka är de olika typerna av indiska Apparel?

Kläder i Indien är mångskiftande och brett, och det varierar beroende på region och religion. Grundläggande indiska kläder för kvinnor består av en sari , en lång bit unstitched tyg som är virad runt midjan och sedan draperad över axeln. En typisk sari kan vara upp till nio yards (cirka åtta meter) i längd och kan vara gjorda av olika material, från vanlig bomull till siden broderad med metalliskt guld. P

Saris bärs med en tät-montering blus kallas Choli , en stapelvara i indiska kläder. Cholis beskärs och har en låg hals, avslöjar mellangärdet och övre delen av bröstkorgen. Eftersom de traditionella Choli bärs inte en BH, många kommer med stoppning eller en mjuk, påsydda i bysthållare för stöd. Den näst vanligaste typen av indiska kläder för kvinnor är salwar-kameez , en uppsättning baggy, bredbent byxor och en lång skjorta eller tunika. Den traditionella salwar-kameez skär rakt, med ett enkelt skära på sidsömmarna så att rörelser. Moderna indiska kläder är mycket mindre blygsam än traditionella kläder och kameez görs nu med forsande necklines och mer omfattande sida, och även i halvtransparent tyger. Den Dupatta , en stor halsduk som används som en sjal, är också ett typiskt stycke kvinnors indiska kläder. Dupattas bärs över salwar-kameez eller användas för att täcka huvudet av religiösa skäl. Den typiska indiska kläder för män består av en dhoti , som är en variant av sari . Dhotis förpackas mellan benen, uppdragen i midjan, och slitna med en lång skjorta, en så kallad Kurta , på toppen. Kombinationen brukar kallas dhoti Kurta är och bärs i alla formella tillfällen och inställningar. I stora städer, många yrkesverksamma byxor och skjortor när du arbetar i Office-inställningar.

Många indiska tonåringar har flyttat från traditionella indiska kläder och nu bär jeans och klänningar. Barn i allmänhet, men framför allt pojkar, bär vanligen västerländska kläder.

Smycken är en stor del av indiska kläder. Panna smycken, örhängen, ringar näsa och armband fotleder är gemensamma för alla kvinnor, medan gifta kvinnor också bära Tåringe.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.