Vilka är de megalitiska templen i Malta?

megalitiska Temples of Malta är en grupp på fem antika tempel på Malta. De är en Unescos världsarvslista, och har funnits sedan 1980. Ursprungligen innehöll plats endast två tempel, men beteckningen utvidgades 1992 till att omfatta sju totalt tempel. The Temples of Malta omfattar ett urval av åldrar, den äldsta från 3700 f Kr. Templen är: Ggantija, på ön Gozo, Hagar Qim, Mnajdra, Skorba, Ta Hagrat och Tarxien Temples.

tempel Ggantija går tillbaka till någon gång i mitten-4th millennium BCE , och är den äldsta fristående tempel i världen. De är belägna i Xaghra, på ön Gozo i Malta. Deras namn, Ggantija , är det maltesiska ordet för jätte, och återspeglar en legend som templen skapades av jättar. När man ser storleken på stenarna i dessa tempel är det ingen överraskning att i århundraden trodde att.

Hagar Qim, liksom andra Temples of Malta, är från mitten-4th millennium BCE. Den återfinns på den lilla ön i Filfla, byggd på en kulle som ser ut över havet. Hagar Qim sig är bara ett enda tempel, men det finns ett antal andra ruiner som hör till. Hagar Qim är kanske mest känd för de artefakter som har upptäckts där, främst den så kallade Fat Lady statyer som visas på National Museum of Archeology, och en stor pelare altare som är dekorerat ornately.

Mnajdra finns på den södra kusten på Malta, inbäddat i Cliffside. Den innehåller tre olika tempel, och många människor anser det mest fotograferade av megalitiska tempel på Malta, eftersom det ligger i en mycket avlägsen plats, och ser ut över den lilla ön Filfla, som Hagar Qim sitter. Templen i Mnajdra åldrar från mitten-4th årtusendet f. Kr. till mitten-3rd årtusendet f Kr, som spänner över nästan tusen år mellan dem. Murverket i Mnajdra anses allmänt vara den mest kvalificerade av templen i Malta, och den lägsta tempel komplexet är anpassad på ett sådant sätt att solen passerar genom avsiktligt belägen arkitektoniska inställningar under våren och hösten Equinoxes.

Skorba består av två olika tempel, och till skillnad från andra tempel på Malta, grävdes inte förrän helt nyligen. Människor bebodda platsen Skorba så långt tillbaka i tidiga-5th årtusendet f Kr, men det tempel byggdes inte förrän den 4: e årtusendet f Kr.

Ta Hagrat består av två tempel, och är några av de första av templen i Malta har byggts. Den största av de tempel byggdes under första hälften av den 4: e årtusendet, och det andra byggdes några århundraden senare. Ett överflöd av keramik har upptäckts på Ta Hagrat, vilket gör det troligt att det tidigare var platsen för templet, det var en by. Det Tarxien templen är det överlägset mest komplexa av de Temples of Malta, och även bland de yngsta. Den senaste av de fyra tempel är från omkring 2500 f. Kr. , och de innehåller stora mängder sniderier, både i relief på väggarna, och i altaren. Dessa hällristningar skildra spiraler, mönster och djur. Det Tarxien Temples är särskilt intressant eftersom byggare verkar ha lämnat några av sina verktyg bakom, vilket ger oss en inblick i hur de byggde dessa enorma sten byggnaderna.

Ingen resa till Malta är komplett utan en tur till åtminstone en av de megalitiska tempel på Malta, och helst en kronologisk rundtur i alla sju platser kan schemaläggas. Malta är rikt på megalitiska platser, men dessa tempel ger en märklig inblick i den omfattning och skickligheten hos de forna invånarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.