Vilka är de långsiktiga effekterna av fattigdom?

fattigdomen fortsätter att vara ett problem i USA. Forskning visar att 17% av amerikanska barn lever i familjer med inkomster under den federala fattigdomsgränsen och cirka 39% lever i familjer som kan klassas som låginkomsttagare. Även om det finns fler vita barn som lever i fattigdom, andelen spansktalande och African American barn som växer upp i fattigdom är fortfarande orimligt höga.

Termen fattigdom används oftast för att helt enkelt hänvisa till en brist på pengar, men lever i ett tillstånd av finansiell instabilitet är både fysiskt och känslomässigt skada. Medan ett barn som växer upp i en medelklass förort lärs att han eller hon kan gå på college, gifta sig, ha en givande karriär, och göra ett meningsfullt bidrag till världen i stort, ett barn föds in i fattigdom måste kämpa för att helt enkelt göra till vuxen ålder. De långsiktiga effekterna av fattigdom är varför detta är en social fråga som förtjänar uppmärksamhet.

problem med bestående konsekvenser

Tyvärr blir fattigdom ett hinder framtida framgångar innan barnet ens födda. Eftersom fattiga kvinnor är mer benägna att vara oförsäkrade, väntar de ofta för att söka rätt mödravård. Dessutom kan de drabbas av högt blodtryck, diabetes, eller andra medicinska tillstånd att placera sina barn i riskzonen för tidig födsel. Detta leder ofta till fysiska och /eller försenad utveckling som orsakar ett barn att släpa efter sina jämnåriga.

Även redovisning av de problem som sammanhänger med deras mors dåliga mödravård, barn i fattigdom har större oro för hälsan än de mer välbärgade motsvarigheter. Till exempel problem med astma är vanligare bland barn som bor i äldre byggnader med dålig ventilation. Fetma är också betydligt vanligare bland fattiga barn, eftersom en kost rik på magra protein och färska produkter är ofta för dyra för en låginkomsttagare familj ens med hjälp av mat frimärken.

Psykisk hälsa är ett annat område som påverkas av att växa upp i fattigdom. Den stressiga situationer som ofta åtföljer fattigdom, till exempel skilsmässa, dödsfall, arbetslöshet, eller drogmissbruk, kan skapa känslor av ångest och depression som kan pågå långt in i vuxen ålder. Föräldrar som kämpar för att tillhandahålla grundläggande behoven ofta är oförmögna att spendera mycket tid med sina barn, vilket leder till låg självkänsla och livslånga svårigheter bildar starka relationer med andra. Tillbringat mycket tid i dålig kvalitet dagis, en situation som är betydligt vanligare bland barn i fattigdom, också kan ha en negativ inverkan på barnets känslomässiga hälsa. när de når grundskolan, barn som bor i fattigdom ofta får en bristfällig utbildning eftersom de tvingas att flytta ofta eller närvara underfinansierade skolor. Detta är en av de mest oroande långsiktiga effekterna av fattigdom. Ett barn som inte lär sig läsa och skriva skickligt medan i grundskolan kommer sannolikt att fortsätta att kämpa som en high school student. Med dåliga betyg i gymnasiet, hans eller hennes möjligheter att gå på college allvarligt begränsad. Eftersom karriär i den moderna ekonomin är ofta knutet till utbildningsnivå, fastställer avsaknaden av en högskoleexamen den stackars barnet för sin livslånga kamp.

Tonåringar som lever i fattigdom är betydligt mer benägna att experimentera med droger, alkohol och riskfyllt sexuellt beteende. Dålig tonåringar är också mer benägna att delta i olagliga handlingar, allt från mindre snatteri till grov gängaktiviteterna. I en tid när de borde lägga grunden för sina framgångar som vuxna, är tonåringar som lever i fattigdom ofta gör dåliga beslut som kommer bara att ytterligare komplicera sina liv.

Understanding generationsskifte Poverty

Enligt sociologer, finns två olika typer av fattigdom. Situationsanpassat fattigdom uppstår när en familj drabbas av en negativ förändring i ekonomin på grund av sjukdom, arbetslöshet, eller andra tillfälliga evenemang. Living in situations fattigdom, men fortfarande traumatiska, vanligtvis har minimal bestående effekter. Generationerna fattigdom är dock en ihållande och långsiktig kamp som uppstår när två eller flera generationer av samma familj lever i fattigdom. Generationerna fattigdom anses av många vara en av de svåraste långsiktiga effekterna av fattigdom att fastställa. När hela familjer kämpar för att tillgodose sina grundläggande behov, en "kultur av fattigdom" börjar bildas. Folk börjar utveckla invanda föreställningar som begränsar deras möjligheter till framtida framgång. Detta kan inkludera överväger brottsligheten ett godtagbart alternativ till traditionell anställning eller inte tro barn bör sträva efter bra betyg i skolan. Även barn som växer upp i medelklass eller övre klassens familjer får lära sig att fokusera på framtiden och möjligheterna att ändra sina liv, barn som lever i fattigdom generationerna ofta växer upp tror att deras nuvarande situation bestäms endast av ödet och faktorer utanför deras kontroll .

vad kan vi göra?

Den federala regeringen har väckt en mängd olika program för att minska de långsiktiga effekterna av fattigdom på barnets utveckling. De kvinnor, spädbarn och barn (WIC) dietprogram som bidrar till att ge näringsrik mat för gravida kvinnor och barn under fem års ålder. Försprånget erbjuder gratis förskola för barn från fattiga familjer och bidrar till att lägga grunden för framtida akademisk framgång. Varje stat i USA har också ett program för att tillhandahålla gratis eller billig försäkring kostnad hälsa för barn i fattigdom.

Olika ideella samhällsorganisationer har också börjat program för att bekämpa lång sikt fattigdomens effekter. Big Brothers Big Sisters of America ger positiva vuxna förebilder för utsatta barn. Frälsningsarmén erbjuder upplevelser sommarläger för låginkomsttagare barn, undervisning sport, konst och hantverk, musik och utomhus färdigheter vildmark. Vid jul, många kyrkor sponsor behövande familjer så att alla barn kan ha en festlig semester firande oberoende av deras ekonomiska situation.

Även om dessa program kan bidra till att lindra bördan av fattigdom något, är kampen mot fattigdomen långt ifrån över. Tills det finns tillräckligt många lediga arbeten som ger en levande lön och mer stöd till föräldrar som kämpar med missbruk och psykisk hälsofrågor, kommer fattiga barn fortsätter att vara en klar nackdel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.