Vilka är de hetaste ställena i världen?

En tredjedel av världens landområden är övergivet, oftast varma, torra öknar där livet har liten eller ingen chans att överleva. Dessa öknar är några av de hetaste platserna i världen. Ett bra exempel är El Azizia, i norra Afrika, som redovisade 150 ° F (66 ° C) 1922. Forskarna menar att detta är i själva verket den hetaste platsen i världen, men det är definitivt den hetaste där människor har satt sin fot. Death Valley, som omfattar en stor del av både Nevada och Kalifornien, är en nära kontingent för den hetaste platsen i världen, med temperaturer upp mot 134 ° F (56. 6 ° C) på mer än ett tillfälle.

Libyen, där El Azizia ligger, är ett av de hetaste ställena i världen på grund av en brinnande sandig vind kallas Ghibli , som ofta kan utan förvarning och kan höja temperaturen med 68 ° F (20 ° C) på bara ett par timmar.

Av alla bebodda områden, några av de hetaste ställena i världen är Mali och Tunisien, där temperaturen rutinmässigt uppnå 130 ° F (54,4 ° C) och luftkonditionering är en lyx än bara de rika har råd med. Dödsfall på grund av värme och brist på dricksvatten är vanligt, och sjukdomar som trivs i varmt väder är också vanliga.

utanför Afrika, priset för ett av de hetaste ställena går till Tirat Tavi område i Israel, där den genomsnittliga sommartemperaturer nå 117 ° F (47,2 ° C). I USA, åtta av de tio hetaste ställena ligger i Arizona, med Avondale tar första plats på 107,6 ° F (42 ° C).

Death Valley också innehar rekordet för att vara en av hetaste ställena i världen för den längsta perioden. För 43 dagar mellan den 6 juli och 17 augusti 1917, stannade Death Valley temperaturer över 120 ° F (48 ° C).

Enligt experter överleva extrem värme är mycket svårare än att överleva extrem kyla. Medan kroppen kan anpassa sig till mycket låga temperaturer som kräver mer kalorier, uttorkning och värmeslag är mycket allvarligt problem som kan leda till döden inom loppet av några timmar. Under 2003 Värmeböljan i Europa dog ca 50. 000 personer, omfattande bränder brann ner tio procent av Portugals skogar, och orsakade Schweiz glaciärer att smälta och skriva många laviner och översvämningar runt om i landet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.