Vilka är Klippkyrkorna i Ivanovo?

Klippkyrkorna i Ivanovo är en rad olika religiösa strukturer i Bulgarien. De är en Unescos världsarvslista, och har funnits sedan 1979. Klippkyrkorna i Ivanovo består av cirka fyrtio olika kyrkor, och mer än tre hundra andra religiösa byggnader, såsom mindre kapell, och klostrens celler.

Med början under det tidiga 13-talet, kristna munkar började att bosätta sig i området kring Ivanovo. De började mejsla ut bostäder för sig själva, liksom kyrkor och kapell som att dyrka. Dessa munkar fortsatte att bebo Klippkyrkorna i Ivanovo förrän någon gång under the 17th century, när de övergavs i stor utsträckning. Den Klippkyrkorna i Ivanovo är mest känd för den vackra fresker som täcker väggarna , och vilket datum till den 13: e århundradet. Fem av de kyrkor innehåller dessa fresker i mycket välbevarat skick, och de anses vara de bästa kvarvarande exemplet på medeltida bulgarisk konst. Den Klippkyrkorna i Ivanovo bildades som en klostret i början 13-talet av Joachim, som senare skulle gå vidare till att bli patriarken av Bulgarien. Under de kommande århundradena, Klippkyrkorna i Ivanovo besöktes regelbundet av de styrande i det bulgariska riket, såsom Ivan Asen II, som donerade stora summor för att underhålla dem.

Porträtt av dessa givare finns det fortfarande exempel på några av väggarna, såsom väggmålning av Tsar Ivan Alexander finns i den heliga jungfrun kyrkan, som innehar en liten modell av kyrkan själv. Även om det är något osäker, är det tänkt att porträttet i begravt under kyrkan är till tsar Ivan Asen II. Likaså finns det ett porträtt av den raserade kyrkan Teodora, hustru till Tsar Ivan Alexander, som senare blev nunna. När det Osmanska riket som upprättats dominans i regionen, detta beskydd minskat långsamt och styrka Klippkyrkorna i Ivanovo avtog. För besökare till Bulgarien, Klippkyrkorna i Ivanovo erbjuder en fantastisk möjlighet att visa religiös konst av det andra kejsardömet. Dessa fresker är rika och detaljerade och är några av de mest välbevarade i någon grotta väggmålningar kvar i dagens Europa. Omgivningen är också mycket vacker, med floden Rusenski Lom kör inte långt borta.

Den Klippkyrkorna i Ivanovo erbjuda en trevlig motvikt till klostret Rila, liksom, som de flesta resenärer besöker också. Även om båda erbjuder fantastiska väggmålningar och fresker, den Klippkyrkorna i Ivanovo är mycket mer tillgängliga för vissa människor. Rila kan verka överväldigande i sin storlek och omfattning, medan Klippkyrkorna i Ivanovo är tillräckligt liten för att en besökare att verkligen ta dem på inom en halv dagstur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.