Var är den största Asteroid kratern på jorden?

Även svaret på denna fråga verkar som det ska vara enkelt och okomplicerat är det faktiskt ganska komplicerat och inte lätt alls. Det korta svaret är att Vredefortkratern är den största kontrollerade asteroiden kratern i världen. Kan dock Wilkes Land kratern vara större men det har inte verifierats, men ändå. Den Vredefortkratern var ungefär 186 miles (300 km) i diameter, 3 miles (5 km) djupt, och cirka 2 miljarder år gammal. Det ligger i Sydafrikas Free State provinsen. Idag, på grund av erosion, de flesta av fälgen inte längre på plats. Finns dock en visuell ring som kan ses från rymden som är ungefär 24 till 56 miles (40 till 90 km) i diameter. att den klippan var uppskruvad härstammar från lager nästan 12,5 miles (20 km) under jordytan. Det finns också en kupol som ligger i mitten av asteroiden kratern. Faktum är att forskarna trodde ursprungligen att kupolen har skapats av utsättning av en vulkan. Under 1990-talet, undersöker de upptäckte att det berodde på en asteroidnedslag. Den Vredefort asteroid kratern är en av de få platser där det finns flera signaler som visar effekten av asteroiden. Men många av ringarna har förstörts genom erosion och jordbävningar. Om det kan verifieras, skulle Wilkes Land asteroid krater vara ännu större än Vredefort asteroid kratern. Det väntas bli 300 miles (500 km) i diameter och är beläget i Wilkes Land, Antarktis. Det är dock placerad över en mile (1,6 km) under en istäcket, så prov inte finns tillgängliga för testning, vid denna tidpunkt.

Forskare, Ralph von Frese och Laramie Potts, såg kontrollampa tecken på att en asteroid kratern är närvarande. Dessa tecken inkluderar det finns en massa koncentration och större ringar som strålar ut från centrum. Koncentrationen sågs när NASA: s GRACE satelliter användes för att jämföra densiteten skillnader i allvar mätningar. Därefter konstaterades ringarna med hjälp av radar topografi.

Forskare tror också att den Wilkes Land asteroid kratern är inte ens 500 miljoner år gammal. Några studerar, om effekten av asteroiden och skapandet av asteroiden kratern orsakade separationen av Australien från superkontinent Gondwana, eftersom det försvagar jordskorpan i området. Andra forskare letar efter andra orsaker bakom massan och ringarna på den föreslagna Wilkes Land asteroid kratern webbplats. Förklaringarna omfatta vulkanisk aktivitet på den största skala.

Fram prover testas för att kontrollera om det verkligen är en asteroid krater, kommer forskarna att fortsätta att undra. NASA finansierade ursprungliga Wilkes Land upptäckt. Under tiden Vredefortkratern fortfarande allenarådande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.