Vad gör australier menar när de hänvisar till "Bush"?

Bush är en del av Australien som är osäkra och outvecklade, men inte så avlägsen som Outback, den enorma sträcka av robusta och torra land, som fyller en stor del av den australiska kontinenten. Många har romantiska associationer till Bush, inklusive australierna själva, och Bush har varit populär i konst, musik och filmer som kan ses runt om i världen.

Många regioner koloniserades av engelsmännen antog slang term "Bush" att prata om avlägsna, osäkra områden. I många fall var Bush bokstavligen fylld med buskar, tillsammans med inhemska träd, och det fungerade som en rik livsmiljö för inhemska växter och djur. I Australien bodde några personer i Bush, som aboriginerna, och några "bushrangers," människor som levde på marken i skogen. The Australian Bush var en chock att tidiga nybyggare till område. De första rapporterna om Sverige kom från områden nära havet under regnperioden, då Australien var frodig och mycket gästvänlig. När kolonisterna faktiskt kommit fram och började ge sig, dock, har man haft den fientliga, brutala villkoren för Bush, som var helt obekant för europeiska ögon. Medan stora delar av Europas mark har kraftigt lyckats i århundraden, som producerar en mycket enhetlig och välbekanta utseende, Bush var vild och oförutsägbar, trots ansträngningarna från vissa kolonister att "civilisera" det med kända växter och djur.

Det finns en klang av vildhet och vilda villkor när någon talar om "Bush", och många förknippar det med häftiga självförtroende och styrka. I australiska kulturen, idoliserade vissa människor historiskt det bushrangers, imponerad av deras förmåga att försörja sig på ett till synes fientlig miljö. I Australien idag fortsätter Bush som skall användas för bete av nötkreatur, stödja boskapsskötsel som kan tillbringa veckor eller månader i taget i Bush försörja sig när de hanterar djuren.

>

Medan Bush kan tyckas fientliga och oförsonliga, stöder det oerhört olika växter och djur, hosting från mycket unika och intressanta varelser. Det kan också vara lirkade på att stödja små, rörliga befolkningsgrupper, även om det inte lämpar sig för det europeiska synsättet fast, intensivt jordbruk. Många australier är med rätta stolt över sin vackra vildmark, och besökare kan ofta hitta resor och andra evenemang som fokuserade på Bush, om de är intresserade av att utforska det för sig själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.