Vad bör jag veta om den Demokratiska republiken Kongo?

Demokratiska republiken Kongo, även känd som République démocratique du Congo, är en nation som ligger i centrala Afrika. Ej att förväxlas med en granne i väster, Republiken Kongo, Demokratiska republiken Kongo ungefär en fjärdedel av storleken på USA och har över 65 miljoner invånare och med 2007. Även Franska är officiellt språk, medborgare talar också afrikanska språk inklusive Kikongo, Kingwana och Tshiluba. Landets huvudstad och största stad är Kinshasa, som också är känd som Kongo viktigaste flod hamn. nu Området kallas Demokratiska republiken Kongo koloniserades först omkring två miljoner år sedan. Olika kulturer utvecklas inom, till slut leder till uppkomsten av Luba rike på 1500-talet. Marken var rikt på mineraltillgångar, låta Luba människor att förbättra koppar och järn produktion och användning sina produkter för att utveckla det få långtgående handel nätverk. Även om många andra kulturer än den Luba var närvarande i området, hade Luba kultur störst inflytande på hur den kongolesiska lever i modern tid.

kung Leopold II av Belguim hävdade området som sin egen privata egendom år 1885 efter att amerikanska Henry M. Stanley utforskade området. På grund av kungens senare missbruk av landet och dess invånare, tog det belgiska parlamentet Kongo bort från kungen och lade den under regeringen regel 1908. Det då blev Belgiska Kongo. Saker förbättrats något, men den kongolesiska fortsatte att bo i undermåliga förhållanden. År 1960 hävdade den kongolesiska förklarade sig självständigt och överste Joseph Mobutu ordförandeskapet 1965. År 1997 tog Laurent Kabila makten, vilket ger landet sitt nuvarande namn. Sedan självständigheten 1960 har Demokratiska republiken Kongo upplevt en stor politisk och social oro, däribland flera krig. ligger i Afrika söder om Sahara, i Demokratiska republiken Kongo passerar genom Equator som ger landet ett tropiskt klimat. I själva verket har den näst största regnskogen i världen. Marken är omväxlande med platåer, högland, gräsmarker, aktiva vulkaner och en kort kuststräcka på cirka 25 miles (37 km) på Atlanten.

På grund av politisk och social instabilitet i Demokratiska republiken Kongo, har ekonomin drabbats. Ändå har det många värdefulla naturresurser, bland annat koppar, råolja, diamanter och gummi. Politiskt, som namnet antyder är det Demokratiska republiken Kongo ett presidentval demokratisk republik med ett tvåkammarsystem lagstiftande, en verkställande gren ledd av en ordförande och fyra vice verkställande direktörer och en rättslig gren med en högsta domstol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.