Vad bör jag veta om Turks-och Caicosöarna?

Turks-och Caicosöarna, även känd som TCI, är en grupp öar i Västindien. De små öarna har en total yta av 161 kvm mi (417 km2), vilket gör den till en av de minsta områdena i världen. Turks-och Caicosöarna har en total befolkning på 32. 000, med en mycket liten andel som bor i huvudstaden Cockburn Town.

Turks-och Caicosöarna består av 28 öar, med bara åtta av dem har en yta stor nog att vara bebodd. Turks Islands, där huvudstaden ligger, är den minsta av alla grupper. Den Caicosöarna ta större delen av den totala ytan och är hem till den största staden i Turks-och Caicosöarna Providenciales. Providenciales har en befolkning på över 20. 000, en internationell flygplats, ett nationellt museum och större butiker Shopping.

Turks-och Caicosöarna blev självständiga från förbundet för Västindien 1973, även om de fortfarande utgör en icke -suveräna territorium i Storbritannien, med drottning Elizabeth II av Storbritannien att erkännas som statschef, åtminstone till namnet. Turks-och Caicosöarna har en guvernör och sina egna premier (premiärminister), som övervakar den politiska och ekonomiska behov av territoriet. Det officiella språket på ön är engelska, och de flesta människor praxis protestantismen.

De viktigaste ekonomiska uppsving Turks-och Caicosöarna är turismen. Nästan 1000. 000 utlänningar besöka öarna varje år en stor andel som kommer från USA. Detta kan delvis bero på det faktum att den officiella valutan på ön är US-dollar, vilket gör det enklare att para ihop den lokala ekonomin med den i USA. Offshore finansiella tjänster ger också en stor inkomstkälla för regeringen i Turks-och Caicosöarna.

Femtio tre procent av arbetskraften på ön är lågutbildade, som arbetar inom fisket eller jordbrukssektorn. Öarna är också en populär destination för exotiska bröllop, ett faktum som har varit väl utnyttjas av lokala turistnäringen. Dyra charter dot kusterna i de större öarna. Hollywoodstjärnor, miljonärer och andra offentliga personer från hela världen egen boningar på de mindre öarna, dra nytta av den personliga integriteten Turks-och Caicosöarna erbjuda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.