Vad bör jag veta om Tjeckien?

Tjeckien kan hittas i Centraleuropa och är medlem i Europeiska unionen (EU). Detta instängda Landet gränsar till Polen i norr och Tyskland i väst och nordväst. Österrike och Slovakien kan hittas på de södra och östra gränser, respectively. USA: s huvudstad är Prag, för övrigt ett populärt område för högsint turister med ett öga för konst, arkitektur, och även romantik.

Tjeckien har sitt ursprung i det land Böhmen i slutet 9th århundradet, så enhetligt av P? emyslid dynastin. Medan staten var en del av det Tysk-romerska riket under den tid förbundet, bör det noteras att det fattades under ökande Habsburg kontroll under 16 och 17-talen, delvis beroende på kriget i regionen. När romarriket slutligen föll, absorberades Böhmen i österrikiska kejsardömet, senare Österrike-Ungern. Staten var då pånyttfödd, tillsammans med sin granne Slovakien, Tjeckoslovakien 1918, efter första världskriget

Tjeckoslovakien vände sig till kommunismen i 40 år med början 1948. Det är teori var att landet inför kommunismens påverkades av allmänhetens positiva inställning till det kommunistiska Sovjetunionen, som hjälpte befria landet från tyskarna under kriget. Kommunismen fick inte tillräckligt djup stöd i landet dock, och Tjeckoslovakien så småningom återgått till demokrati genom en icke-våldsam revolution, även kallad Velvet Revolution, 1989. Tjeckien delades sedan från Slovakien den 1 januari 1993 i fredliga överenskommelser.

Intressant, kanske som en kvarleva från den kommunistiska dagar, Tjeckien är en av de mest sekulära länderna i Europeiska unionen, andra endast till Estland. Enligt en folkräkning som gjordes 2001, nästan 60% av landet är agnostiker, ateist eller icke-religiösa. Fyra år senare under 2005, visar en undersökning att endast 19% av den befolkning som faktiskt tror på en Gud, även om 50% tror på någon form av "livskraft".

För närvarande, Tjeckien blomstrande och tar mycket stolta över sitt kulturarv. Eftersom staden den lik av Franz Kafka och Albert Einstein, liksom Milan Kundera, Vaclav Havel, Ivan Klima, och Arnošt Lustig, kan man inte förneka att landet präglas av mycket akademisk och intellektuell. Denna energi är outtröttligt överförts till landets många museer och konstgallerier, liksom universitet och andra skolastiska institutioner. För ett tag under det senaste århundradet, Prag, med dess höga katedraler och gotiska spiror kyrkan sågs även som en sorts tänkare "Haven, där oberoende sinnen möttes för att diskutera uppgång och fall i världen.

Några av Tjeckiens mest kända museer och gallerier inkludera Národní muzeum v Praze (Nationalmuseet i Prag) och? Eske muzeum výtvarných umení v Praze (tjeckiska Museum of Fine Art i Prag), med sina stora samlingar av medeltida, klassisk, och barockkonst. Prag stoltserar även med ett blomstrande café kultur, Världen restauranger klass, och enastående nattklubbar att konkurrera dem i New York eller London. Ute på landsbygden, vandring, grotta utforskning och agroturism är populära.

Tjeckien har en robust ekonomi. Det är till 80% av EU-genomsnittet när det gäller BNP per capita. Tyvärr har det också några av de högsta nivåerna av korruption bland de länder som hör till Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling. Landet har ett tempererat klimat med varma somrar och kalla, snörika vintrar. Det är berömd för dockteater samt marionetter, och ganska väl känd för sin öl. I själva verket Pilsen stil att brygga sitt ursprung här.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.