Vad bör jag veta om Storbritannien?

Storbritannien är ett land som består av flera öar utanför det europeiska fastlandet. Förenade kungariket består av England, Skottland, Wales och Nordirland. I århundraden har det varit en av de största världsmakter, men dess inflytande har avskrivits något sedan andra världskriget, men det är fortfarande den femte största ekonomin i världen.

1801, Storbritannien och Irland förenades formellt som ett rike. Den nuvarande inkarnationen av Förenade kungariket bildades 1927, då södra delen av Irland förklarade sin självständighet som ett separat land. Genom historien har Förenade kungariket har formellt styrs av en monarki system. Men i dag är monarkin styrs av drottning Elizabeth II lite mer än en symbol, den kungliga familjen har inte aktivt deltagit i landets politik i århundraden. Även om monarken är ansvarig för att lagar av parlamentet i lag, ingen i kungafamiljen har vägrat att underteckna en lag sedan 1708.

Storbritannien har varit en av världens största kolonialmakter. Under de senaste århundradena har Storbritannien utvecklat kolonier och höll makten i många länder under en period, inklusive Förenta staterna, Kanada, Australien, Indien, och många öar, inklusive Brittiska Jungfruöarna, Caymanöarna och Bermuda . USA koloniserades först av brittiska kolonialisterna, men amerikanerna senare gjorde uppror mot kontroll av Förenade kungariket, gnistor frihetskriget för amerikansk frihet. Andra länder, som Australien och Kanada, aldrig initierat en sådan uppror mot brittisk kontroll, och ändå upprätthålla symboliska banden till Storbritannien, trots att de nu betraktas som självständiga länder.

Storbritannien har varit en av de största källorna till kreativa talang i den västerländska kulturen. Tusentals berömda författare, däribland William Shakespeare, John Keats, Charles Dickens och Jane Austen, är från det som nu är Storbritannien. Berömd musiker från Storbritannien omfattar Beatles, Rolling Stones, och nyare band som Oasis, Coldplay och U2. Förenade kungariket har också producerat många mäktiga politiker, bland annat Winston Churchill, som tjänstgjorde som premiärminister under andra världskriget, och den förre premiärministern Tony Blair.

Storbritannien är en populär plats för turister att besöka, särskilt eftersom det är hem till några av de äldsta och mest kända arkitektur och museer i världen. Besökare till London, Förenade kungarikets största stad, kan besöka attraktioner som St Paul's Cathedral, Big Ben, the House of Parliament och Buckingham Palace, där drottningen bor. Besökare till Förenade kungariket kan också njuta färdas genom landskapet i Skottland, Irland och Wales.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.