Vad bör jag veta om Salomonöarna?

Salomonöarna är en ögrupp strax öster om Papua Nya Guinea. De omfattar cirka 11. 100 kvadrat miles (28. 900 kvadratkilometer), gör dem bara lite mindre än delstaten Maryland. Den Salomonöarna löstes först cirka 30. 000 år sedan av resenärer från närliggande Papua Nya Guinea. Den spanska var de första européerna att upptäcka öarna, och på att hitta några mindre mängd guld, beslutat detta var en av de platser där Bibelns kung Salomo fann sitt guld-därav namnet Salomonöarna.

Salomonöarnas förblev oberoende för de närmaste århundradena, även om vissa handel och några fasta tjänster handel skedde. Tyskland hävdade slutligen några av öarna som ett protektorat i slutet 19th century. Storbritannien följde med resten av öarna några år senare, och några år efter att Tyskland överlåtit sina intressen till Storbritannien i utbyte mot Västra Samoa.

Under andra världskriget av japanerna ockuperade Salomonöarna. Detta ledde till USA attackera japanska styrkor som är stationerade på öarna. Dessa strider rasade i tre år, och inkluderade några av de mest intensiva konflikter Stillahavskriget. Kriget tog ut sin rätt på folket i Salomonöarna, eftersom de flesta befintliga kolonial-eran plantager förstördes, och det moderna samhället och teknik introducerades till öbo livsstil. Självständighet uppnåddes vid Salomonöarna 1978, efter år av demokratisera reformer.

Salomonöarnas genomgick ett inbördeskrig från ungefär 1999 till 2003. Omkring 100 människor dödades under striderna i samband med inbördeskriget, och ytterligare 20. 000 till 30. 000 tvingades evakuera sina hem. En gemensam fredsbevarande styrka, som begärts av regeringen, återställde ordningen under 2003, och landet håller på att återhämta stadigt. Vissa våldet bröt ut i huvudstaden i slutet av 2006, dock, och det är möjligt att ytterligare anfall av sporadiska våldet kommer att fortsätta att inträffa.

Från en naturskön perspektiv är dock Salomonöarna ungefär så nära en grönskande paradis som en resenär kan hoppas på-åtminstone vid rätt tidpunkter på året. Cykloner göra vissa tider önskvärt, liksom ogästvänlig värmeböljor och fuktighet. De flesta besökare tycker det är perfekt från mitten av juni och framåt.

Salomonöarnas erbjuda vad många hävdar är den bästa dykningen på jorden. En häpnadsväckande mängd fisk och vattnet varelser väntar snorklare och dykare. Surfare hittar också en hel del att älska om Salomonöarna, särskilt från mitten av oktober till april.

Komma till Salomonöarna är lättast uppnås genom att ta ett flyg från Australien. Reguljära flygningar lämna Brisbane och flyger in till Henderson Airport. Ett litet antal kryssningsfartyg gör också hamn i Honiara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.