Vad bör jag veta om Nederländerna?

Nederländerna, även känd som Holland, är ett litet land i Västeuropa. Det täcker 16. 030 kvadratmeter miles (41. 530 kvadratkilometer). Landet gränsar till Belgien och Tyskland, och har kust längs Nordsjön.

Nederländerna har varit bebodd i ungefär 10. 000 år, med permanenta jordbruks bosättningar växer upp ibland i 6: e eller 5. Årtusendet f Kr. Nederländerna reglerades i 6: e århundradet f. Kr. av olika germanska och keltiska stammar. Ungefär samtidigt regionen blev mycket rikare med upptäckten och exploateringen av järn resurser. I 1: a århundradet f. Kr. Caesar erövrat en stor del av Nederländerna för Rom och Rhen utgjorde den norra gränsen av riket under en tid. Romarna utvecklade delen av Nederländerna att de kontrollerade väsentligt, bygga stora städer och införande av ny kultur och teknik. Olika germanska stammarna drev slutligen romarna från Nederländerna, som gör anspråk på låglandet för deras egna.

Nederländerna har delats upp för de närmaste århundradena, med frankerna kontrollera söder, och friserna styr norrut . När det frankiska riket delas in i tre delar, blev Nederländerna en del av den mellersta regionen, senare regionen slogs över Tyskland och Frankrike. Vikingarna invaderade Nederländerna i mitten av 9th århundradet, beslag mycket av det i mitten av Frankrikes och Tysklands striderna.

Tyskland småningom uppdämt Nederländerna från vikingarna i det tidiga-10-talet, och när kung Otto kröntes till kejsare, Nederländerna blev en del av det heliga romerska riket. I början av 11-talet började bönderna att bosätta sig i västra delen av Nederländerna, torrläggning av kärr och startar egna gårdar i området, och bildar vad som så småningom skulle komma att bli känd som Holland.

Även om nominellt under överinseende av den heliga romerska riket, större delen av Nederländerna var en feodal stat, med olika herrar och adeln har fullständig kontroll över sin del av marken. Dessa olika stater kämpade med varandra hela tiden, med maktbalansen skiftar från år till år.

Under första hälften av det 15-talet Nederländerna erövrades av hertigen av Burgund, som förenade de olika staterna . Under burgundiska regel Holland växte till att bli en viktig handelsmakt, med en stark flotta och utöka den. Vid mitten av 15: e talet Amsterdam hade blivit en av de största hamnarna i Europa.

habsburgarna kom så småningom att kontrollera alla i Benelux-länderna under det 16th århundradet, och i mitten av århundradet Emperor Charles V förklarat Nederländerna skiljer sig från både Frankrike och det österrikisk-ungerska imperiet. Kampen för full självständighet började 1568, efter ett tillslag av den katolska härskare Philip på reformerta i Nederländerna. År 1581 området deklarerade sin självständighet. Och 1648 till åttioåriga kriget kom slutligen till ett formellt slut med erkännandet av Nederländernas självständighet.

Nederländerna fortsatte att blomstra som en handelsplats nav för de närmaste århundradena. De nederländska koloniserade omfattande, även beslagta stora portugisiska territorier. Slavery lagt till en ny källa till rikedom till Nederländerna, och från 17th century landets kassakista var flödar över.

Nederländerna förlorade kort sin suveränitet efter ockuperat av Napoleon, men återfick den efter sitt nederlag i processen att övergå från en förvånansvärt demokratiskt styre till en mer traditionell monarki. I den 19: e talet började Nederländerna att liberalisera sin regering, liksom att utöka sin territoriella innehav i hela världen.

Nederländerna neutralt under första världskriget, och deklarerade neutralitet under andra världskriget innan överskridande av Tyskland. Den nederländska områden i nuvarande Indonesien togs över av den japanska. Efter kriget Indonesien förklarat sig självständigt, och under de närmaste decennierna, beviljades de flesta av de nederländska kolonierna självständighet. Det finns en stor del att göra i Nederländerna, och verksamhet finns för alla, särskilt i Amsterdam, med gator drypande med historia, liberal lagstiftning när det gäller vice, och en häpnadsväckande mängd parker. Van Gogh-museet är en av höjdpunkterna i landet, med 200 målningar av mästaren. Det Keukenhof Gardens är en annan favorit, innehar skillnaden av att vara världens största trädgårdar.

Amsterdam Schiphol Airport är ett av världens största luft hubbar och flyg anländer dagligen från flygplatser i hela världen. Tåg och bussar ansluter Nederländerna med resten av Europa, och trafikerar mellan Amsterdam och Norge och Storbritannien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.