Vad bör jag veta om Marshallöarna?

Marshallöarna är en liten nation i Mikronesien i Stilla havet. Öarna omfattar totalt landmassa 70 square miles (181 kvadratkilometer), vilket gör dem ungefär lika stort som Washington, DC. De ligger nära Mikronesien, Nauru och Kiribati.

Marshallöarna löstes först genom Micronesians från Asien årtusenden sedan. Lite rester av denna tidiga era, men även den kultur som utvecklades under denna period var rik och mångsidig.

européer först tog kontakt med öarna när de spanska landade på dem i början 16th century. Fastän Europa fortsatte att sporadiskt besöka öarna resupply, var sådana besök tunnsådda för ett par århundraden. I slutet av 18th century en brittisk kapten, John Marshall, landade på öarna, som så småningom skulle bli uppkallad efter honom.

Spanien gjorde anspråk på öarna i slutet av 19th century, uppnå en konflikt med Tyskland, som också gjorde anspråk på dem. Spanien betalas småningom Tyskland för deras medgivande, och inrätta tjänster på öarna att skörda kokosnötter. Under första världskriget japanerna tog över kontrollen av Marshallöarna, och höll dem innan USA grep öarna från den japanska år 1944 som ett led i deras kamp för Stillahavsområdet.

Efter kriget, USA administreras Marshallöarna som en Trust Territory, och för det kommande decenniet använt en handfull av öns många atoller som ett testområde för kärnvapen. 1979 Marshallöarna skapat en konstitution, och beviljades självständighet, med Förenta staterna fortsätter att löst administrera och sköta öarna. År 1986 förklarades Marshallöarna helt oberoende från USA, med en Compact of Free Association anger villkor för USA "fortsatt användning av vissa öar för militära anläggningar, i utbyte mot ekonomiskt bistånd.

Marshallöarna är många, med över tusen korall öar som utgör nationen. Detta är en ren skönhet osedda många platser på jorden, och en person kan lätt falla tillbaka och sola sig i paradiset här. De Marshalliska fortsätta att leva traditionellt i många av de avlägsna öar, och även om den mer tillgänglig öarna takten i livet är ganska laid back. Majuro Atoll är centrum av landet, och är det mest moderniserad av alla öarna, med det mesta av logi och måltider finns i Marshallöarna. Men även här kan man hitta lugna stränder som de i Laura, på västra sidan av Atoll. Arno Atoll är där de flesta turister vill få bort de viktigaste drag kommer först att gå, eftersom dess mer än 100 öar är det enda du kan få en offentlig båt för att ta dig till, men många av de mer avlägsna atollerna är väl värda ett besök i en privat båt.

Flyg anländer Majuro relativt ofta från både Guam och Hawaii på Continential's Air Mikronesien (Air Mike). Flyg finns också tillgängliga från Australien, och i närheten Kiribati. Till skillnad från delar av Polynesien, inte fartyg inte ansluta öarna till närliggande ö-nationer, även Hitching en tur på en privat båt finns alltid en möjlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.