Vad bör jag veta om Färöarna?

Färöarna är arton öar som ligger ungefär mellan Island och Skottland i norra Atlanten och Norska havet i norra Europa. Namnet på öarna härstammar från Føroyar som är det danska ordet för "får" och höja får är en stor industri här. Färöarna är till största delen, köra oberoende av Konungariket Danmark utom för juridik, utrikes-och försvarssystem. Färöarna har sin egen premiärminister och skåp och Nordiska rådet representerar Färöarna som ingår i den danska delegationen.

Iriska eremit munkar bosatte sig på Färöarna under det sjätte århundradet och odlade havre och uppvuxen får här. Vikingarna tog över öarna i 650 AD och Norge sprang Färöarna fram till 1380 då, under Kalmarunionen, tog Danmark kontroll. Danmark kvar sin kontroll över Färöarna genom fördraget i Kiel. Efter den nazistiska invasionen av Danmark, ockuperade brittiska trupper Färöarna 1940 och den brittiska Royal Engineers byggt en flygplats på Färöarna by1943. Den danska sprang Färöarna efter kriget, men Färöarna fortfarande kvar mycket självständighet och till skillnad från Danmark, valde Färöarna att inte ansluta sig till Europeiska unionen (EU).

Tórshavn är Färöarnas huvudstad och dess största stad. "Gamla stan" Området har hotell, caféer, pittoreska hus, affärer och restauranger. Den Tórshavn Playhouse visar många olika typer av scenkonst visar och Nordens Hus erbjuder även ett brett utbud av kultur-och teaterproduktioner. Många kryssningsfartyg linjer är kända för att innehålla Färöarna som en utflykt stopp för turister.

färöiska, en West nordiskt språk, är det första språket på Färöarna. Danska är dess andra språk och lärs ut i skolorna. Engelska, är andra nordiska språk och europeiska språk som franska och tyska också talas i viss utsträckning på Färöarna.

Vädret på Färöarna är ganska mild i vintrar och somrar. Vind och dimma är ganska överens väderförhållanden här. Den Vestmanna Seacliffs på Färöarna kallade fågelberg som, med början i mitten av augusti, många fågelarter flyttar hit och klipporna lever med åsynen och ljudet av tusentals sjöfåglar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.