Vad bör jag veta om Dominikanska republiken?

Dominikanska republiken, även känd som Republica Dominicana , är ett vackert land som ligger i Västindien. Det delar sin ö, kallad Hispaniola , med Republiken Haiti. Landet är en representativ demokrati med en regering något mönster efter den i USA. Santo Domingo är huvudstad.

Historien om Dominikanska republiken är behäftade med blodsutgjutelse, beror till stor del kolonisatörerna som bosatte sig i området. Med tiden skulle dock Dominikanska republiken vinna sitt oberoende, även om det gjorde det i kramper och spasmer-först kämpar för sin frihet sedan återgå till det spanska styret, sedan återförenas med sin franska delen, sedan tillbaka för att kämpa för friheten åter. Vid ett tillfälle, 1870, begärde Dominikanska republiken även att sälja sig till USA som en koloni för 1,5 miljoner amerikanska dollar.

Tyvärr, ett av offren för landets århundraden av kamp är Tainos, en av Hispaniola är ursprungsfolk, som dog ut på 1500-talet, som ett resultat av både smittkoppor-en sjukdom som tidigare okända ön - och brutala behandling av de spanska, som ville förslava dem.

Trots sitt förflutna, har landet visat sig vara en tålig ett. Dess folk har utvecklats till att bli en blandad ras med etniska minoriteter som spanjorer, franska, judar, amerikaner och även några kinesiska och japanska kastas i mixen. Landet spelar också värd för en ganska betydande libanesiska befolkningen.

Dominikanska kulturen har också trivdes. Liksom sin Karibien grannar, men syftet är att meld samman influenser från Europa, Afrika och infödda Taino kulturer. Denna vibrerande mix kan ses i köket, religion, traditioner, och även språket. Medan Spanska är officiellt språk i landet, engelska, franska, haitisk kreol och även italienska talas också om dess stränder.

idag, Dominikanska republiken har en hälsosam rykte för tropisk skönhet. Amerikaner flockas på sina stränder på ett sådant kontinuerligt att även den officiella valutan Dominikanska pesos, är amerikanska dollar godtas också i de flesta affärer, särskilt i områden som i sin handel med turism.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.