Vad bör jag veta om Cooköarna?

Cooköarna är en grupp på 15 öar som ligger i södra Stilla havet i mitten av den polynesiska Triangle, med Konungariket Tonga och Samoas i väster och Tahiti i öster. Cooköarna är spridda i en exklusiv ekonomisk zon på nästan 2 miljoner kvadratkilometer, men har en faktisk yta på endast 240 kvadratkilometer (92,7 kvadrat miles). Den totala befolkningen i Cooköarna är cirka 19. 000. De 15 öarna som utgör Cooköarna är indelade i tre grupper efter region. De omfattar High Cooköarna, låga öar i södra gruppen och norra Cooköarna.

Den internationella flygplatsen för Cooköarna är beläget på ön Rarotonga, huvudstad i Cooköarna. Alla internationella flyg ankommer och avgår härifrån. Flygbolag från både Australien och Nya Zeeland flyger till Rarotonga. Avarua, huvudort och kommersiella centrum för Cooköarna, ligger på Rarotonga liksom öns regering och besökarnas centers.

Klimatet i Cooköarna är främst tropiska och om de blir regn, vill Cooköarna Tourism Corporation besökarna veta att deras regnperiod är en myt. Deras vinter faller mellan juli och september med sommaren börjar i december, även om skillnaden i temperaturer mellan årstiderna är bara ett par grader.

Varje ö, inklusive de yttre öarna, erbjuder olika erfarenheter. Det går dagliga flygningar för transport till norra och södra grupper ön. Den kultur av folket är varm och vänlig, påverkas av polynesiska historia. Folket i Cooköarna uttrycka sitt sätt att leva fredligt sätt genom musik, sång och dans. Besökare till öarna hamnar ofta serenaded av ljudet av Ukuleler. Det finns också många festivaler och kulturevenemang som äger rum året runt.

Cooköarna fick värdefull exponering efter 2006 inspelningen av den 13: e serie Survivor , visar CBS verklighet skapad av Mark Burnett. Turismen är en stor affär för Cooköarna, särskilt på huvudön Rarotonga, där flera hotell och resorter samt restauranger, kaféer, och marknaderna är belägna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.