Vad bör jag veta om Caymanöarna?

Caymanöarna är hemma i västra delen av Karibiska havet. Dessa öar inbegriper Cayman Brac, Grand Cayman, och Little Cayman, som är gemensamt ett brittiskt territorium. Mottot på Caymanöarna är "Han har grundat det på haven. " Öarna räknas som en av de främsta destinationerna för dykning i hela världen.

Den inspelade historia Caymanöarna sträcker sig så långt tillbaka som den 16: e århundradet. År 1503 fann Christopher Columbus öarna på en av sina resor till den nya världen. Efter att ha konstaterat havssköldpaddor på öarna, beslöt Columbus till namnet regionen efter dem och kallade öarna Las Tortugas . Senare, år 1586, heter engelsmannen Francis Drake reste till öarna och gav dem deras nuvarande namn. Han döpte dem efter ordet kajman , som är Neo-Taino ord för krokodilen.

1670 erövrade England på Caymanöarna, tar kontroll över dem, liksom Jamaica. Genom fördraget i Madrid, överlät öarna till England. Den engelska styrde Caymanöarna och Jamaica som en koloni fram till 1962, då Jamaica blev självständigt. Vid den tiden blev Caymanöarna separat, få status som brittiska utomeuropeiska territorier. idag, Caymanöarna skryta med ett av de bästa levnadsstandarden för alla andra ö-region i Västindien. Detta beror till stor del till regionens popularitet bland turister, liksom dess blomstrande banksektorn. Miljontals människor besöker öarna varje år, med cirka 99 procent av dem väljer att semestra på Grand Cayman. George Town, belägen på Grand Cayman, är huvudstad i landskapet. Det är ett populärt kryssningsfartyg hamn, ser så många som 22. 000 turister på bara en dag.

Grand Cayman är känd världen över för sin Seven Mile Beach, som anses vara en av de finaste stränderna någonstans. Det är på denna strand att några av de mest populära Cayman orter finns. Dock sin syster som bor och arbetar utan eget märke charm. Till exempel har Cayman Brac en samling museer att locka turister, samt en fyr, och Little Cayman är känd för sitt Red-footed Booby Bird naturreservat. Liksom Grand Cayman, Little Cayman och Cayman Brac är populära resmål för dykning, de erbjuder även flera platser för snorkling.

De flesta resor till Caymanöarna från december genom mitten av april. Däremot kan hotellpriserna vara ganska hög under högsäsongen, och stränderna tenderar att vara trångt. Som sådan, vissa väljer att resa till öarna under sommaren, eftersom hotellvistelser är cirka 40 procent billigare, och det är mindre konkurrens för öns kul. Sommaren gör att mer regn, men det tenderar att avsluta snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.