Vad bör jag veta om Ascension Island?

Ascension Island är en liten ö i södra Atlanten. Det omfattar 35 square miles (91 kvadratkilometer), vilket gör det tolfte-minsta territorium eller land i världen, med en befolkning på drygt 1000 personer. Ön är mycket liten, med närmaste land är den lilla ön territoriet Saint Helena nästan 800 miles (1300 km) bort, och närmaste större landmassa är Afrika, nästan 1000 miles (1600 km) away.

Ascension Island upptäcktes först av den portugisiska i 1501, och senare återupptäcktes 1503, på Kristi himmelsfärdsdag. För de närmaste hundra åren ön besöktes sällan, och aldrig fast. S: t Helena var en bättre Stoppunkt grund av sin större storlek och utmärkta hamnar, så det fanns få incitament att utveckla Ascension. Vissa sjömän hade använt ön för sin magra utbudet av spel och ägg och getter infördes till ön för att leverera framtida fartyg med mer kött. I de tidiga 19th century Ascension plötsligt blev strategiskt viktiga med segern över Napoleon. Han var i exil i S: t Helena, och trots att ön var 800 miles (1300 km) från den brittiska orolig att fransmännen skulle försöka använda Ascension och Tristan da Cunha att iscensätta ett räddningsförsök. Som ett resultat av en garnison bildades, och en permanent lösning bildas.

Med en etablerad garnison, började ön som skall besökas mer regelbundet, även efter Napoleons död. Ascension Island spelat en roll som en mellanstation grund för fartyg att den brittiska används för att fånga och vända tillbaka illegala släpa fartyg som kommer från Afrikas kust till Amerika. En telegraf linje lades i slutet av 19th century ansluta Sydafrika med Storbritannien, och East Telegraph Company tog ansvar för ön, fortsätter att förvalta det på 1960-talet. på 1940-talet i USA konstruerade en flygbas på ön. Den Airbase användes under kriget som ett ändstationsuppehåll för flygplan på väg till och från Afrika och Europa. När kriget tog slut basen var inte längre används, och ön blev bortglömda relativt fram till 1950-talet, då USA åter fokuserat på ön, montera flygbasen att fungera som landningsbana för rymdfärjan vid nödlandning .

Under 1980 har den brittiska regeringen använt Ascension att lansera sitt initiativ på Falklandsöarna, och efter en kort tid i lilla lugna havet i södra Atlanten var den mest trafikerade flygplatsen i hela världen. Sedan Falklandskriget britterna har hållit upp en stadig närvaro på Ascension, och en relativt stor befolkning finns där året runt nu.

För en tid var ön stängd för allmän trafik, men under senare år har blivit öppen för turister. Även om ingen händer lätt på Ascension, med en del arbete du kan komma dit. Det finns inte mycket att göra på Ascension, men det finns några fantastiska flora och fauna, inklusive vilda apor och gröna sköldpaddor, och ett antal fågelarter, exempelvis mynah och Ascension fåglar fregatt. Ön har vissa bekvämligheter, liksom, inklusive en golfbana, ett antal klubbar, och massor av snorkling, dykning och fiske.

Bekanta Ascension Island tar lite planering, men flygningarna gör anländer ibland, vanligtvis från brittiska militärbaser. Fartyg besöker också ön regelbundet från S: t Helena, och jakter gör ibland angöra hamn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.