Vad bör jag veta om Amerikanska Jungfruöarna?

US Virgin Islands är ett personbolag territorium i USA i Små Antillerna i Karibien. De omfattar 134 kvadrat miles (346 kvadratkilometer), vilket gör dem ungefär dubbelt så stor i Washington, DC. De består av tre större öar, Saint Croix, Saint John, och Saint Thomas, samt vatten Island, och ett tiotal mindre öar. De första människorna som befolkar amerikanska Jungfruöarna var Ciboney, en grupp som bodde där under stenåldern, om vilken föga är känt. Nästa grupp att komma fram var Arawaks från fastlandet Sydamerika, bosatte sig i att odla och fiska. Den Arawaks levde i relativ stillhet under några århundraden, fram till karibier kom i den 15: e århundradet, nästan utrota Arawaks och reglera öarna själva.

Vid slutet av det 15-talet, landsteg Christopher Columbus på Saint Croix, vidare till Saint Thomas och Saint John snart efter. Under de kommande två hundra år efter slaveriet, sjukdom, mord och självmord, hade Arawaks helt försvunna från US Virgin Islands. Några få karibier överlevde, men inte tillräckligt för att utgöra ett arbete pool. Så i slutet 17th century, började européerna importera slavar från Afrika.

Mindre än 60 år senare förhållanden hade fått tillräckligt illa att en massiv slav uppror inträffat, med slavar från Akwamu stam Ghana ta kontrollen of St John, vid denna punkt som kontrolleras av den danska. Den danska bad närheten franska för bistånd, och sex månader efter det Akwamu tagit kontroll, äntligen lyckats återvinna ön. Ett antal mindre uppror inträffade under det kommande seklet, men öarna hölls i stort sett i schack.

1848 dock ett större uppror inträffade. Den här gången stället för att involvera de franska hjälp, den danska guvernören, Peter von Scholten, emanciperade varje slav på ön. Även den lokala ekonomin drabbades hårt som ett resultat tillåtit öarna att börja arbeta på en gemensam framtid. I början av 20th Century, strax före utbrottet av första världskriget köpte USA öarna från den danska regeringen för $ 25. 000. 000 US dollar (USD). USA var orolig för att i händelse av krig, som i det här skedet verkade oundvikligt, om tyskarna erövrade Danmark de skulle göra anspråk på öarna och har baser nära nog till USA för att starta attacker. Öarna beviljades senare någon form av självstyre och invånarna fick begränsade amerikanska medborgarskap 1932.

Amerikanska Jungfruöarna har turism som sin huvudsakliga inkomstkälla. Detta innebär att de olika öarna har mycket att erbjuda turister. Från vackra vyer och orörd parker, till lyxiga bekvämligheter, till fina restauranger, kunde allt ett hopp i en destination kan hittas i US Virgin Islands. Och även om inte så billiga som vissa platser i världen, Amerikanska Jungfruöarna är också överraskande prisvärd, vilket gör dem till en idealisk destination Västindien.

De viktigaste dra av US Virgin Islands är naturligtvis stränder. Vackra vita sandstränder sträckor med glittrande blått vatten väntar besökare året runt. Dykning och snorkling på öarna är några av de bästa i Karibien. Det finns också några bra surfing, särskilt utanför ön St John. Höjdpunkten på öarna är dock av Förenta staternas Virgin Islands National Park. Denna park, som omfattar nästan 60% av ön St John, har vackra vandringsleder genom lummiga skogar, och häpnadsväckande underwater stigar som demonstrerar korallreven i regionen.

Flyg anländer regelbundet till både St Croix och St Thomas från USA och européerna kan nå öarna antingen via Florida och Puerto Rico. Färjor ansluta öarna, och även ansluta St Thomas i Puerto Rico. Kryssningsfartyg också regelbundet göra hamn, de flesta antingen Frederiksted eller Charlotte Amalie.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.