Vad är inblandad i en japansk teceremoni?

japanska teceremonin, som ibland kallas vägen för te, är en av Japans mest ärad och uppskattad tullen. Den västerlänning kan felaktigt anta att det bara finns en typ av teceremoni. Faktiskt, i Japan finns flera skolbildningar om det exakta ritual av den japanska teceremonin, men de är ändå tillräckligt lika för att beskriva grunderna i detta speciella fall. kan Ceremonin ske inomhus eller utomhus. När mycket viktiga gäster är närvarande, är den japanska teceremonin nästan alltid utförs inom och gästerna sitta på Tatami mattor, gjorda av bambu. Te ceremonier verkligen kan äga rum var som helst, i hem, trädgårdar eller speciella tehus, och de är alla ses som en väsentlig del av buddhismen, ett stopp och observation av varje liten detalj för att verkligen vara på tillfället.

Varje teceremoni har en värd eller värdinna som alltid bär en kimono. Mottagande bestämmer längden på ceremonin-längst kan pågå i över fyra timmar. Innan de deltar i den japanska teceremonin, de flesta gäster tvätta sina händer som ett tecken på andlig beredskap. Ibland japanska teceremonin innefattar först en lätt måltid som kallas kaiseki . Efter maten är klar, de oftast lämnar skydd där teceremonin serveras fram till värden eller värdinnan kallar dem tillbaka. Ceremonin då man börjar med att äta mindre godis och söta saker. Varje gäst bär ett papper som kallas kaishi , på vilken man kan lägga godis när de serveras i värdlandet. Vad som därefter följer i den japanska teceremonin är rengöring av instrument som används att göra te. Det är där olika skolbildningar kan förändra ceremonin något. Rengöring av te scoop, te skål och vispa för att slå te rengörs mycket exakt sätt, med rituellt föreskrivna rörelser och gester. Gäster följa denna process noggrant och ofta ett relativt lugn i hela den japanska teceremonin. När alla te instrument har städats, te görs vanligen med grönt te pulver. Om först en tjock te pulver som koicha serveras, sedan en tunn te typ kommer att följa. I många fall, alla gäster dricker ur samma skål, även om vissa varianter kan ge varje gäst med sin egen skål eller kopp.

Värden bugar till gästerna där med mest ära, som dricker ur skålen först, och sedan går tillbaka bågen till värden. Gästen måste sedan vända skålen så att när den läggs fram för nästa gäst, kommer den andra gäst läppar inte trycker på samma ställe på skålen, som gjorde den första gästen. Stråkar växlas varje gång skålen överförs från gäst till gäst.

Efter att dricka teet ritualen har genomförts, värd igen tvättar all utrustning. Gästerna kan sedan begära att titta på varje bit, men de måste hanteras med stor försiktighet, eftersom de vanligen sällsynt, en av ett slag, och antikviteter. När granskningen av te redskap är över, gästerna stråke till värden och ledighet. Den japanska teceremonin betraktas då över.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.