Vad är ett slumområde?

ett slumområde är ett tättbefolkat stadsområde som kännetecknas av en allmänt låg levnadsstandard. Slummen kan också känd som kåkstäder, Barrios, getton, eller favelas, även om vissa av dessa termer har specifika kulturella betydelser. I den senare delen av 20th Century, exploderade slumområden i världen, och blev en anledning till stor oro bland humanitära organisationer, som en oroväckande stora antalet människor som lever i regioner som kan betraktas slummen, i Mumbai, Indien, till exempel, uppskattningsvis 60 % av befolkningen bor i slummen.

slum kan bildas på flera sätt. Klassiskt, har slum framkommit i befintliga stadsdelar som ligger vid svåra tider. I vissa fall har dessa stadsdelar blivit prestigefyllda och respekterad. En slum formulär som hem sakta delas in i trånga hyreshus lägenheter, och befolkningen blir mycket koncentrerad. Samtidigt, tillgång till tjänster som sjukvård, får färsk mat, och grundläggande sanitet börjar bli begränsat, skapar smuts och snusk. ett slumområde kan också uppstå ur tomma intet, vilket är fallet med många av kåkstäderna finns i utvecklingsländer. Dessa slumområden verkar ibland dyka upp över en natt, komprimering mänskligheten i smutsiga, tätt packade områden med dåligt konstruerade och ofta farliga hem. I kampanjer mot slummen, har många städer vräkta med våld människor från dessa kåkstäder, vilket skapar en dominoeffekt som tvångsförflyttade människor försöker att flytta till nya områden.

De flesta av de människor som lever i slumområden är extremt fattiga, och Många behandlas som andra klassens medborgare i sitt samhälle. Hälsoproblem tenderar att vara mycket hög, som en följd av felaktig sanitet och brist på tillgång till grundläggande hälsovård. Undernäring är ett annat allvarligt problem i många slumområden, som är brottsligheten, vilket kan göra ett slumområde mycket farlig för sina invånare.

Många visa slumområden som den ultimata symbolen av ojämlikhet, och i vissa regioner, har slumområden upphört upp i en del mycket oväntade platser, ibland närliggande hemma hos de rika. Organisationer som kampanjen mot slummen hävdar att ingen människa ska tvingas leva i slum förhållanden, och att som en grundläggande handling av mänskligheten, städer måste ge beboelig billiga bostäder och reglera byggandet för att eliminera tillväxt av slumområden.

Tyvärr är lösningen på slummen inte denna enkla. Världens befolkning ökar snabbt, trängd av tillgängliga resurser, och som utvecklingsländerna blir mer utvecklad, är detta tryck kommer att öka. Även om det är något nedslående att tänka på, verkar orättvis gå hand i hand med växande samhällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.