Vad är en peso?

valuta Mexiko är peso. Dess symbol, $, är samma som den amerikanska dollarn när den peso delas med 100, är resultatet centavos, företrädd av samma symbol som den amerikanska cent. Peso innebär vikt på spanska.

Historien om peso började med Spaniens silver dollar, silver var riklig vid tidpunkten i Mexiko. Namnet peso fick de åtta-real mynt som ges ut i Mexico av spanjorerna. Innan frågan om amerikanska dollar år 1792, var peso de offentliga systemen för hela Nordamerika, U. S. ingår. Även efter den amerikanska dollarn har utfärdats, det peso fortsatte att vara i bruk i USA till 1857. Kanada fortsatt användning av peso för ett år.

ursprungligen gjord av rent silver, under åren värdet av myntet kunde inte hålla jämna steg med värdet av silver den innehöll. Så minskade mängden silver innehåll. Pesos för närvarande görs av koppar och nickel.

Efter en period av inflation och devalvering av valutan, utfärdade Mexiko nya peso, eller nuevo peso , 1993. Den mexikanska regeringen släppte Nuevo beskrivning från valutan tre år senare. Sedan slutet av 1990-talet har stabilitet peso varit ganska konstanta. Förutom dess användning i Nordamerika, var mexikanska pesos används även i Filippinerna och Kina. Valutan är fortfarande accepteras i vissa amerikanska gränsen städer, men det anses av vissa vara kontroversiell.

Peso är en av de vanligaste namnen för valuta. Andra länder som hänvisar till deras valuta som den peso omfatta Argentina och Kuba. Argentina kallar sin valuta, både sedlar och mynt, de peso. Kuba kallar sin valuta den kubanska peso, även om turist valutan kallas peso convertible.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.