Vad är en Quid?

En quid är ett pund sterling, i brittiska slang. Några invånare i British beroenden också använda denna term, och i Irland, kan folk hänvisa till en euro som en kompensation också, bara att lägga till förvirring. Storbritannien har varit extremt resistent mot införandet av euron, trots påtryckningar från andra medlemmar i Europeiska unionen, och det brittiska pundet kommer sannolikt att förbli en livskraftig enhet av valuta under en längre tid.

Ursprunget till Termen "quid" är lite svårt att spika ner. Begreppet har använts sedan slutet av 1600-talet för att beskriva pund, och det kan härledas från det latinska quid pro quo , eller "någonting för någonting", vilket innebär någon form av utbyte. Det kan också vara en hänvisning till den tidigare platsen för en Royal Mint pappersbruket i Quidhampton, Wiltshire. Oavsett ursprunget till ordet, är det allmänt använd i England som ett välbekant slang term för ett pund, och priserna är ibland betecknas i pund, särskilt i casual annonser.

Formellt är det brittiska pundet kända som det brittiska pundet, eller helt enkelt "pound. " Användningen av pund anor anglosaxiska gånger i England, även om det har genomgått en rad förändringar sedan dess. Pounds betecknas med symbolen £, som alltid placeras före numret utan mellanslag, som i £ 40. 000. År 1971 övergav Storbritannien komplexa fraktionerad system av shilling och pence för en decimal system, som anger ett pund till 100 pence, till stor glädje för frustrerade brittiska matematik studenter. Den långa historia av det brittiska pundet har varit en stor del av anledningen till att britterna är ovilliga att överge quid för euron. Flera nationer i Europeiska unionen har kämpat med konvertering av valuta, för omvandling till en universell valuta, men har tydliga fördelar, kan också kännas som en förlust av en viktig del av historien. Den brittiska regeringen har sagt att det inte kommer att konvertera till euron om det inte kan avgöra att omvandlingen är i det "nationella intresset" för att citera Tony Blair, en före detta statsminister.

pluralformen av Quid är också "quid", och ordet används vanligen efter de citerade benämning, som i "nio pund," snarare än "quid nio. " Detta stycke brittisk slang ofta dyker upp i fiktion och film som i Storbritannien, särskilt när tecknen kommer från de lägre klasserna, och användningen av termen varierar i olika delar av Storbritannien och hennes dependences. Som en allmän regel, gäster fastnar "pund," snarare än "quid", om de inte vill att ljudet påverkas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.